További friss hírek

Fotósorozat: elvesztette jobb karját, de fél kézzel is dolgozik

Jótékonysági futónapon és esten gyűjtenek a zákányszéki Dobai Zoltánnak, aki tavaly nyáron balesetben elvesztette a jobb karját.

Nyomtatott csonttal mentették meg egy rákos páciens lábát

Egy világelsőnek számító eljárás keretében háromdimenziós nyomtatással készítettek új sarokcsontot egy férfinak ausztrál orvosok, elkerülve ezzel, hogy a páciensnek le kelljen vágni a lábát egy daganat miatt.

A túl sok kávé árthat a nemzőképességnek

Napi két vagy több csésze erős kávé radikálisan csökkentheti a férfiak esélyét a gyermeknemzésre, amerikai kutatók szerint.

Ezért egyél néha zsírt is!

Vannak sztereotípiák, amik úgy beépülnek a köztudatba, hogy aztán még hosszú évtizedek múltán is tartják magukat, noha már sokszorosan megcáfolták őket. Ilyen volt például a spenót, amelynek egyáltalán nincs kiemelkedő vastartalma. És ilyen a zsír...

Már 15 perc alatt diagnosztizálható az ebola

A hatóság szerint a terhességi teszthez hasonló vizsgálatot külön műszer nélkül, a helyszínen lehet majd elvégezni egy csepp vér, plazma vagy vizelet segítségével.

Viagrával gyógyíthatják a szívbetegeket

Az erekciós problémák kezelésére használt gyógyszer biztonságos gyógymódja lehet a szívbetegségeknek.

A nemzőképesség rovására mehet a vegetáriánus étrend

A dél-kaliforniai intézmény kutatói négyéves projekt keretében vizsgálták, hogy a különböző étrendek miként befolyásolják a sperma minőségét.

6 tipp, hogy ne fájjon a hátad

6 tipp, hogy ne fájjon a hátad

Sokan szenvednek hátfájástól, amely, úgy tűnik, többek között a helytelen matrac- és párnaválasztás következménye...

Hatszor annyi nemi betegség van, mint néhány évtizede

Nem feltétlenül szükséges az egyéjszakás kaland után mindenkinek kivizsgáltatnia magát, ám az együttlétet követő két hétben fokozottan figyeljenek a tünetekre, mert a legtöbb nemi betegség tünetei ennyi idő alatt jelentkeznek. Ha viszketés...

Kiderült: a kávé jót tesz a májnak

Kiderült: a kávé jót tesz a májnak

A brit Nemzeti Rákkutató Intézet legfrissebb kutatása szerint legalábbis.

Meggyógyult az ebolás ápolónő

Meggyógyult az ebolás ápolónő

Legyőzte az ebolát a kórházban kezelt spanyol ápolónő szervezete, a Teresa Romerón elvégzett legutóbbi vizsgálat már nem mutatta ki a kórokozó jelenlétét. Az eredmény megerősítésére újabb tesztet végeznek el.

Mennyi alkoholt ihatok, ha diétázom?

Mennyi alkoholt ihatok, ha diétázom?

Esténként jólesik egy-két pohár alkohol például, ha bulizni megyünk, és nem szívesen mondunk le róla, még akkor sem ha éppen diétázunk, de úgy néz ki, mégis muszáj lesz...

13 szuper élethű tetkó, te is ilyet akarsz

13 szuper élethű tetkó, te is ilyet akarsz

Biztosan frászt kapnék minden reggel, ha egy gekkóval ébrednék egy ágyban. Még ha az csak a kezemre lenne tetoválva, akkor is. Hüledezz az élethű tetoválásokon!

Százszor annyi színárnyalatot lát egy nő, mint az átlag

Százszor annyi színárnyalatot lát egy nő, mint az átlag

Míg a legtöbben nagyjából 1 millió színárnyalatot látunk, ez az asszony mintegy 99 milliót.

Újra a pályán az amputált lábú győri kosaras – videó

Újra a pályán az amputált lábú győri kosaras – videó

A Győr női kosárlabdacsapatában játszó Natasa Kovacsevics a tavaly szeptemberben történt, tragikus buszbaleset következtében veszítette el a bal lábát.

Rozsda volt az oltásban

A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet Országos Gyógyszerészeti Intézet elővigyázatosságból elrendelte a Meningitec nevű vakcina több gyártási tételének visszahívását.