Egészség

Hozd a formád: sminktippek érett nőknek

A legrosszabb dolog, amit a változó korba lépő nők tehetnek, az az, hogy elhagyják magukat. Hiszen éppen olyan életszakaszban vannak, amikor nagy szükségük van az önbizalmukra és arra, hogy tegyenek önmagukért - mondjuk egy jó sminkkel.

Minden életkorban fontos a megfelelő bőrápolás. Egy jól megválasztott smink pedig nemcsak visszaadja az önbizalmat, hanem fel is dob. Míg a fiatalabbaknak általában nem sok esetben vannak önértékelési problémáik, addig az idősebb korosztály tagjainak már nagyobb szüksége van arra, hogy igazán szépnek érezzék magukat. Ugyanis az ötvenes éveik közelében járó nők a klimax során olyan testi változásokon mennek át, amelyeknek lelki hatásuk is van.

A testben ebben a hosszú időszakban sok bonyolult folyamat játszódik le, a változások hátterében a petefészkek hormontermelésének megszűnése áll. Több év telik el, mire a szervezet  megszokja a hormonális átalakulást. A klimaxot megélő nők számára ezért is elengedhetetlen, hogy értsék, mi történik velük és tegyenek meg mindent azért, hogy jobban érezzék magukat a bőrükben. 

Hozd a formád: sminktippek érett nőknek

Nagyon sok középkorú nőnek áll jól az igényes smink. Viszont mindenkinek meg kell találnia a számára megfelelőt, azt, amelyik illik a személyiségéhez és a legtöbbet hozza ki az adottságaiból. A friss, üde, összeszedett megjelenés ugyanis nagyon sokat segít a nők önbizalmának megalapozásában. A megfelelő arcápolás hidratálja a bőrt és hátráltatja a ráncosodást.

Nem mindegy, mi használsz

A negyedik x után a matt alapozókat érdemes elkerülni, mert idősebbnek mutatják a bőrt. A szem alatti korrektorokat viszont mindenképpen be kell vetni, lehetőleg jól felszívódó fajtát válasszunk. A finoman felvitt pirosító friss, fiatalos hatást kelt, ha viszont túlzásba visszük, épp az ellenkezőjét érjük el vele. A rúzsok közül a világos színek jobban állnak a 40-50 éveseknek. A matt festékeket viszont inkább kerülni kell, sokkal jobb választás lehet egy enyhén csillogós változat.

S hogy a profiktól is tanuljunk valamit, íme egy videó, amelyekből kiderül, hogyan készül a középkorú nők tökéletes sminkje.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top