8 ok, ami miatt nem tudsz lefogyni

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Nem érted, miért sikertelen a diétád? Olyasmin múlhat, amin talán nem is gondolnád.
2016. 08. 16. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Nem szeleteled elég apróra

Több kísérlet is bebizonyította, hogy ha apróbb darabokra szeleteled az ételt, akkor kisebb mennyiséggel is jóllaksz. Tehát ha fogyni akarsz, szeletelj!

Hizlaló kapcsolatban élsz

Ha a partnered, illetve más, veled egy háztartásban élők egészségtelenül táplálkoznak és hanyagolják a rendszeres testmozgást, az bizony téged is hizlal, hiszen macerás külön főzni magadnak, vagy épp egyedül elindulni edzeni. A legcélravezetőbb, ha közösen fogtok bele az életmódváltásba, de ha másképp nem megy, akár önállóan is vágj bele.

Túl sok dresszing

A saláta kétségkívül az egyik legegészségesebb fogyókúrás étel, azonban ha magas kalóriatartalmú öntetekkel, dresszingekkel fogyasztod, már jóval kevésbé diétás. Ne csapd be magad, figyelj oda a salátaöntetek és feltétek kalóriatartalmára is!

Nem iszol elég vizet

Több kutatás is alátámasztja, hogy a vízivás fogyaszt. Ha evés előtt megiszol egy pohár vizet, vagy magas nedvességtartalmú zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztasz, hamarabb eltelsz. Emellett a vízivás az anyagcserét is felgyorsítja, valamint csökkenti a sóvárgást a cukortartalmú ételek, italok iránt.

8 ok, ami miatt nem tudsz lefogyni


Nem vezetsz étkezési naplót


A napi kalóriabevitelt hatékonyabban ellenőrizheted úgy, ha nem csupán fejben számolgatsz – ha egyáltalán –, hanem konkrétan leírod egy füzetbe, hogy miből és mennyit ettél. Meg fogsz lepődni, mi mindenen átsiklottál korábban.

Csak kardioedzést végzel

Szuper, ha rendszeresen mozogsz, viszont ha kizárólag kardioedzést végzel, a súlyzós edzéseket pedig kihagyod, egy nagyon fontos elem marad ki a fogyókúrádból. A súlyzós edzés ugyanis egyfelől izomtömeget épít, másfelől élénkíti az anyagcserét, ami feltétlenül szükséges ahhoz, a kisebb testsúlyt, amiért keményen megdolgoztál, hosszú távon is tudd majd tartani.

Túl bő ruhákat viselsz

Lehet, hogy kényelmesebb és jobban is áll, ha bő, laza ruhákat viselsz, viszont egy fontos motivációtól fosztod meg magad a fogyókúra során. Ha az utcára nem is, az edzésekre mindenképp válassz olyan ruházatot, ami követi a tested vonalait. Ez – még ha elégedetlenséggel tölt is el – erősíti  testképed és nagyobb teljesítményre ösztönöz.

Teljes élelmiszercsoportokat hagysz ki

Ha teljes élelmiszercsoportokat iktatsz ki a táplálkozásodból – például nem eszel semmit, amiben szénhidrát van –, az hiányállapotot idéz elő a  szervezetedben, nem beszélve arról, hogy szinte elviselhetetlen sóvárgást okoz. Jobban teszed, ha inkább minden élelmiszercsoportból választasz egészséges fogásokat és odafigyelsz az adagok méretére.

Olvass tovább

Hozzászólások

LINA 2013-08-13 23:38

 

Az a legjobb,hogy a cikk címe után a részletes felsorolás előtt éppen az egyik gyorsétterem szemét,hízlaló műkajájának a hírdetése fut,ráadásul  kék sávban kiemelve. :D  Éppen illik a cikk témájához.

Bibige 2013-08-13 23:14

Bizony jó, hogy 40 évesen egyetlen plusz kilója sincs! 

bigacsiga2 2013-08-13 16:18

Nem szeleteled elég apróra

Több kísérlet is bebizonyította, hogy ha apróbb darabokra szeleteled az ételt, akkor kisebb mennyiséggel is jóllaksz.

 

----------

Ez pont nem így van, hanem fordítva.

 

Ha egy almát lereszelünk vagy kinyomjuk lének sokkal kevésbé lakunk jól tőle, mintha

 

egészbe megfogjuk és harapásonként jól megrágva megesszük. 

 

 

Torolt_felhasznalo_868256 2013-08-13 11:23

Jó neked! :-)))

Goldmund 2013-08-13 11:10

Említenék egy kilencedik okot is. Hogy azért nem tudok lefogyni, mert nem is akarok. És azért nem akarok, mert nincs súlyfeleslegem.
És nem szelek semmit apróra, azt és annyit eszem, ami és amennyi jólesik; salátát leginkább a rántott húshoz eszem; az étkezési napló ötletén csak kacarászom; edzésem az, hogy futok a busz után és a kertben dolgozom, nyáron strandolok, télen szánkózok és olyan ruhát veszek föl, amilyen jólesik.

És BMI indexem 20-21 közötti.

Nők Lapja Cafe 2013-08-13 11:10

Nem érted, miért sikertelen a diétád? Olyasmin múlhat, amin talán nem is gondolnád.

Nők Lapja Café: 8 ok, ami miatt nem tudsz lefogyni