Egészség

Rágcsálj sajtot, és ragyogni fog a fogad!

Egy, a napokban közzétett kutatás szerint fogaid egészsége és szépsége érdekében gyümölcs helyett jobban teszed, ha sajtot eszel.

Az Immunity című lapban tették közzé azt a fogászati kutatást, amely igazolja, hogy a fogbetegségeket különböző baktériumok okozzák, de azok a rák kialakulásának kockázatát is befolyásolják. A tudósok megtalálták azt a baktériumot, amely fel tudja venni a harcot a rákos sejtekkel szemben.

Tudtad? A sajt megőrzi fogaid épségét

Rossz hír, hogy minden második ember hajlamos a különböző fogbetegségek kialakulására, jó hír ugyanakkor, hogy a fogak épsége egyszerű trükkel megvédhető. A kutatók szerint a délelőtti gyümölcsevés egészséges szokásnak tűnhet, ugyanakkor a gyümölcsök cukortartalma jelentősen roncsolja a fogakat. A cukor ugyanis segíti a szájban lévő baktériumok elszaporodását, amelyek a fogak felületén savakat képeznek. A savak megbontják a szájüreg normál pH-értékét, ami gyengíti a fogzománcot, mindez egyenes következménye a fogszuvasodásnak. Ugyanakkor ha gyümölcs helyett délelőtt inkább sajtot vagy olajos magokat fogyasztasz, elkerülheted a szájban meginduló káros folyamatokat.

Fogaid épsége érdekében ezentúl jobb, ha felhagysz a cukros üdítők fogyasztásával, és bizony teádat, kávédat is cukor nélkül kéne meginnod. A szakemberek tanácsa szerint használj szívószálat, így a folyadék nem érintkezik közvetlenül a fogaiddal.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top