Egészség

Nem tudok lemondani a tűsarkúról!

Szeretem a magas sarkú cipőket. Már kislánykoromban is elcsentem anyu tűsarkú cipőit és a tükör előtt órákon át próbálgattam őket. Annyira nőies és annyira szép!

A férfiak is szeretik, tudom, látom, ahogyan végigsiklik a tekintetük egy formás női lábon, amely a tűsarkútól még hosszabbnak és még vonzóbbnak tűnik. A férjem is imádja, ezért kifejezetten gyakran töltöm a napjaimat 10 centivel „magasabban”.

A húszas éveimben még a lábam is „boldog volt”, hogy milyen szépen mutat a magas topánban, de harminc felett és két szülés után sajnos én is, és a lábam is rájöttünk, hogy néha le kell mondanunk a csodálatról.
Először csak a nagy melegben éreztem némi nehezülést, dagadást, később azonban egyre többször fordult elő, hogy éjszaka arra riadtam, görcsöl a lábszáram. Fogyózni kezdtem, mert azért be kell vallanom, a két szülés nálam is megtette a hatását, és hát ha nem is vagyok kövér, némi felesleg felszaladt rám. Még arra is vállalkoztam, hogy napközben, legalább amíg a számítógép előtt ülök, lecseréljem a cipőmet, egy sokkal kényelmesebbre. Némi javulást tapasztaltam, de a tünetek csak egy időre lettek enyhébbek. Végül, amikor apró sötét ereket pillantottam meg a lábamon, nagyon megijedtem. Eszembe jutott a nagymamám, akinek vastag erek dudorodtak a lábán, és mindig panaszkodott, mennyire fájnak a visszerei.

A fájdalmas panaszaim némi enyhülésével azonban el is felejtettem a nagyi lábát, mindaddig, amíg Kriszta barátnőmmel nem mentünk el cipőt vásárolni. Kriszta kényelmes lábbelit választott, én egy tűsarkút próbálgattam. Ahogy álltam a tükör előtt, egy kidudorodó sötét eret vettem észre a lábamon. A barátnőm szerint ez tuti visszér, ami régen neki is sok panaszt okozott, de amióta az orvosa javaslatára gyógyszert szed, enyhültek a problémái.

Visszeres a lábam? De hát még alig múltam harminc!

Nem tudok lemondani a tűsarkúról!

Irány a háziorvos!
A doktornő felvilágosított, hogy a visszér sajnos öröklődik és az esztétikai problémák mellett komoly fájdalommal is járhat, és sajnos szövődményei is lehetnek, mint például a lábszárfekély. Hát ez nem hangzik jól!
Először is életmódot kell váltanom. Le kell szoknom a dohányzásról, csökkentenem kell a túlsúlyomat, kerülni kell a nagy meleget, szaunát, forró vizet, nem szabad túl sokat ácsorogni vagy ücsörögni mozdulatlanul, és rendszeresen kellene mozogni -sétálni vagy kerékpározni.
Mindent vállaltam, és be is tartom azóta is, mert kaptam még egy esélyt a szép lábaimért, és az egészségemért.

A doktornő tanácsára vénavédő kezelést is alkalmazok. Enyhíti a panaszaimat, és lassítja a betegség súlyosbodását. Szerencsére én még időben kezdtem el a Detralex tabletta szedését, amely nemcsak a felületi, hanem a mélyvénák falát is erősíti.

Mint kiderült, Kriszta is a Detralexet választotta, és mindig magánál tartja a táskájában. Már értem miért! Nekem is tényleg enyhíti a tüneteimet, és úgy érzem, mintha kicserélték volna. Pillekönnyű lábakkal még a napom is szebben indul!

Amiért pedig igazán hálás vagyok, hogy az idejekorán elkezdett vénavédő kezelésnek köszönhetően, nem kell örökre lemondanom a tűsarkúról. Bár kényelmes cipőkre váltottam, alkalmanként megengedhetem magamnak, hogy a szép lábam, még vonzóbban mutasson.

 

Detralex. Lépj ki a visszérfájdalomból!
A világ vezető vénavédő gyógyszere*. Átfogó vénavédelem a mindennapokban.
Mikronizált tisztított flavonoid frakció tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer.

 

 

*IMS Worldwide C5C Data TO MAT 06/2011

130727DET PR NLC

 

—————————————————————————————————————————-

 

 

 

 

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top