Egészség

Mégsem ér semmit a melltartó!

A melltartó "ellustítja" a mellet, így valójában inkább árt, mint használ – legalábbis francia kutatók szerint.

Szögre akaszthatjuk?
Szögre akaszthatjuk?

Melltartóban vagy anélkül? Illik, nem illik? Örök kérdés, ami után most a francia kutatók – szerintük – pontot tettek. Aki nem hord melltartót, jól teszi, mert melltartót hordani éveken keresztül valójában egészségtelen a tudósok szerint.

„Orvosilag, fiziológiailag és anatómiailag semmit nem nyer a mell azon, ha melltartóba burkolják” – fogalmazta meg kicsit másképpen Jean-Denis Rouillon francia professzor azt, hogy a melltartó hordása sem biztosíték arra, hogy ne lógjon a mellünk évek múltán.

Sőt azt találták, hogy azoknak a nőknek, akik nem hordtak melltartót, a mellbimbójuk átlagosan 7 millimétert emelkedett felfelé. Több, mint 15 éven keresztül vizsgálták 300 nő mellének alakulását, és mérőszalaggal méricskélték a mellek alakulását.

Azoknak, akik hordtak melltartót, jobban megereszkedett a keblük, mert a tartóizmaik ellustultak. Persze a legtöbben nem csak emiatt hordjuk a melltartót, úgyhogy csodálkoznánk, ha teljesen kimenne a divatból…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top