Egészség

Így öltöznek az örök nők: ezt minden korosztálynak érdemes tudni

A túldíszített darabokat a legtöbben kerülik – helyesen. De a színtelen öltözködés is csapda, az egyhangú, unalmas ruhatár boldogtalanná tesz.

Hogy nemcsak húsz éveseké a világ, szerencsére ezt egyre több változókorban lévő nő tudja és vallja. Ugyan a menopauza néhány kellemetlen tünete kihívás elé állít sokakat, azok a nők, akik tudatosan figyelnek a testük átalakulására, a kihívásokhoz alkalmazkodva a saját javukra fordítják ezt az időszakot. A klimax egyik nagy tanítása az, hogy nemhogy nem szabad elhagynunk magunkat, hanem minden igyekezetünkkel azon kell lennünk, hogy a nehezebb időszakban is a legtöbbet hozzuk ki magunkból. A jó megjelenés ugyanis megalapozza az önbizalmat és egy-egy nehéz napon is átsegít.

Összhangban

Az érett nők egyik fontos ismertetőjele, hogy már tudják, mi kell nekik – legyen szó például az öltözködésről. Ők már jól ismerik a testüket, és tudatosan olyan darabokat keresnek, amelyek jól állnak nekik és amikben jól érzik magukat. A tanácsoknak viszont mindenki örül, így arra gondoltuk, összefoglaljuk, mit érdemes szem előtt tartania az 50-es korosztálynak, ha csinos szeretne lenni.

Így öltöznek az örök nők: ezt minden korosztálynak érdemes tudni

A legfontosabb dolog, hogy a ruha mindig legyen összhangban a viselőjével. Az is elengedhetetlen, hogy az előnyös adottságokat hangsúlyozza. A túldíszített sohasem szerencsés, a flitteres, csillámos dolgokat érdemes kerülni. Viszont rossz választás az egyhangú, unalmas ruhatár is: a színeket szabad, sőt kell használni. Egy vidám darab ugyanis nemcsak a külsődet, hanem a kedved is feldobja.

Kényelmes is

Így 50 körül a minit érdemes kerülni. A szakemberek szerint a ceruzaszoknya illik leginkább a korosztályhoz, de természetesen mindenki az alkatához mérten válasszon stílust. A blézer kapcsán a legfontosabb, hogy ne legyen túl hosszú és bő, de slampos sem, hiszen ezek nemcsak nem szépek, hanem öregítenek is. Az ötödik x környékén már biztosan cél, hogy az ember cipője ne csak csinos, hanem kényelmes is legyen. Ezért inkább érdemes kevesebb, de minőségi darabokat vásárolni. A farmer valóban örök darab, és szinte kötelező kelléke a ruhatáraknak – kortól és nemtől függetlenül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top