Erre figyelj a kánikulában, hogy ne romoljon meg az étel!

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Pár hasznos tipp bevásárláshoz, főzéshez és tároláshoz, hogy véletlenül se romoljanak meg az ételek ebben az őrült kánikulában.
2017. 06. 17. |

Kövess minket!

f Ajánlom
  • Nem túl meglepő tanács, de nagyon hasznos: vásárláskor hűtőtáskába rakni hazáig a romlandó élelmiszereket.
  • Főzés után hideg vízben hűtsük le a kaját, és úgy tegyük lefedve a hűtőbe.
  • A főtt ételt érdemes újra felforralni vagy újra sütni, mielőtt eszünk belőle, nemcsak felmelegíteni.
Erre figyelj a kánikulában, hogy ne romoljon meg az étel!
  • Strandokon, fesztiválokon érdemes frissen készült ételt választani, a majonézes, tejszínes, és gombás ételeket pedig kerülni.
  • A gyógyszereket se tároljuk tűző napon, a forróságban (például az inzulin elveszti a hatását a tűző napon).
  • Nemcsak a kézmosás fontos, a zöldségek és gyümölcsök alapos megmosása is az, mert nyáron könnyebben szaporodnak a megbetegedéseket okozó baktériumok.

 Forrás: Inforádió

Címkék: hőség kánikula étel
Olvass tovább