Egészség

Kopaszsága miatt tiltották ki az iskolából a kislányt

Nem divatból borotválta le a haját.
Kamryn (balra) és Delaney)
Kamryn (balra) és Delaney 

Egy 9 éves amerikai kislány, Kamryn Renfro kopaszra borotválta a fejét, méghozzá szolidaritásból: a legjobb barátnője, Delaney ugyanis rákban szenved és a kezelések miatt kihullott a haja, a kislány pedig ezzel a gesztussal akarta kimutatni, hogy támogatja a betegséggel való küzdelmében. A szülei pedig  mindezt nem csupán megengedték neki, hanem büszkék is voltak lányuk tettére.

Amikor azonban Kamryn kopasz fejjel ment iskolába, ott közölték vele, hogy ezzel megsértette az házirendet, ezért ameddig nem nő ki a haja, addig nem járhat az intézménybe. Az iskola vezetősége azt sem vette figyelembe, hogy a kislány nem divatból, hanem kimondottan nemes okból vállalta a kopaszságot.

Az eset ezt követően nyilvánosságot kapott a médiában, mire az iskola rendkívüli testületi ülést hívott össze arról, hogy a rendkívüli esetre való tekintettel felmentést adjanak-e a házirend betartása alól. Az ülés végül kedvező eredménnyel zárult: a kislány másnap visszatérhetett az iskolába.

Forrás: gjsentinel.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top