Egészség

Ismerd meg az influenza leghatékonyabb gyógymódjait!

Lehet madár, lehet sertés, sőt még spanyol is, az influenza igazi túlélő. Nem könnyű elkerülni, de ha megfertőzött, használjátok a leghatékonyabb gyógymódokat. Melyek ezek? Cikkünkből megismerhetitek.

Az influenzát vírus okozza. Mikroszkóp alatt úgy néz ki, mint egy rajzfilmfigura. Felületén antigének láthatók, ők a vírus névjegyei, H és N., két szeszélyes figura. Kicsit változnak ugyan évről évre, de nem túl gyorsan, így a telente átélt influenzákkal szemben a szervezet megtanul védekezni.

A szerzett immunitás alapvetően megakadályozza a gyakori fertőződést, de csak akkor, ha az immunrendszer jó állapota megfelelő. Néha előfordul, hogy az antigének gyorsan átalakulnak, ilyenkor alakulnak ki a nagy influenzajárványok.

Ha beleestél az influenzába, fontos a pihenés, mert testedet a gyógyulásnak kell lefoglalni, nem a munkahelyi stressznek. A szövődmények is akkor jelentkeznek, ha lábon hordod ki a betegséget. A stressz pedig önmagában is gyengíti az immunrendszert.

Milyen természetes módszerekkel előzheted meg az influenzát?

Az influenza szájon vagy az orron keresztül fertőz. A rendszeres kézmosás, leginkább evés előtt, éppen ezért különösen hasznos. És az sem baj, ha az influenzás időszakban nem a buszmegállóban fogyasztod el piszkos kézzel a gíroszt.

Torkodat karban tarthatod sós vizes gargalizálással. Az influenzavírus ugyanis 2-3 napig is elidőzik az orrüregben és a torokban anélkül, hogy munkája eredménye láthatóvá válna. A meleg tea szintén kimossa a szájüreget, a béltraktusban pedig a másvilágra küldi a vírust. Napközben, ha esetleg az egyik kolléga épp melletted tüsszög, vagy beviszik az oviba a náthás gyereket, kiváló vírusölő a párologtatóba csöppentett citromolaj. Nem mellesleg nyugtat is, és még a szellemi kapacitást is serkenti. Természetesen a pihenés, az egészséges táplálkozás és a friss levegő szentháromsága is fontos ahhoz, hogy felkészülten várhasd a telet.

Mit szedhetsz, hogy immunrendszered megerősítsd a vírusok ellen?

Nos, az influenza a D-vitaminnal sincs barátságban. Egy kutatás szerint az influenzajárványok szezonalitása összefügg azzal is, hogy télen a szervezet D-vitamin-készlete kiürül. Mindenekelőtt pótold hát a D-vitamint. Az echinacea (kasvirág) növény homeopátiás alacsony hígítása kúraszerűen rendkívül jó immunerősítő. Egész télen gond nélkül szedheted.

Ha pedig már bujkálna benned az influenza, használd a homeopátiás segítséget az első tünetektől kezdve. Amikor érzed a bágyadtságot, az izomfájdalmat, a torokkaparást, a náthát, a fejfájást vagy az influenza bármelyik tünetét, amilyen gyorsan csak lehet, kezdd el szedni oscillococcinumot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top