Allergia kisokos cikkek

Ilyen kisállatot tarts, ha allergiás vagy az állatszőrre

Ha egy kis kutya- vagy macskaszőr is kikészít, lehet, hogy nem árt más házikedvencet választanod. Van 3 szuper tippünk!

 A kutya- és a macskaszőr az elsők között szerepel az gyakori allergének listáján. Sokaknál nem csak a szőr, hanem a vizelet és a nyál is allergiás reakciót válthat ki – ebben az esetben jobban tesszük, ha más kisállatot választunk. Lehet, hogy a teknős vagy az aranyhal nem olyan cuki, mint egy bújós kiscica, valójában azonban rengeteg örömünket lelhetjük bennük is. 

Ilyen kisállatot tarts, ha allergiás vagy az állatszőrre

1. Teknős

A teknősök szinte teljesen allergiabiztosak, de nem ez az egyetlen ok, amiért kedvelt háziállatok: a tel-avivi egyetem kutatása szerint, hatékonyan oldják gazdáik szorongását – még jobban, mint a nyuszik!

2. Halak

Csak azért, mert nem tudod az öledbe venni, még egy halacska is megnyugtathat! Számos kutatás bizonyítja, hogy miközben a halakat figyeljük, csökken az izomtónusunk, lassul a szívverésünk, sőt még a vérnyomásunk is normalizálódik.

3. Apró emlősök

Ha nem súlyos az állatszőr-allergiád, az apró emlősök is szóba jöhetnek – például a hörcsög, a kisegér, sőt a patkány is. Valójában ez utóbbi a legjobb választás, hiszen kevesebb a szőre, mint a többi kisállatnak. 

prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top