Egészség

Helyreigazítás

Az nlcafe.hu weboldalon 2017. június 12. napján közzétett "Csaló orvos kapott 130 milliós állami támogatást" című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy dr. Vereczkey Attila állami támogatást kapott.

Cikkünkben a valós tényeket hamis színben tüntettük fel, amikor azt a látszatot keltettük, hogy a korábban dr. Vereczkey Attilával szemben folyamatban volt büntető, illetve etikai eljárás okán a dr. Vereczkey Attila által vezetett Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet méltatlan lenne a részére odaítélt állami támogatásra.

Hamisan sugalltuk, hogy a pályázati támogatásként odaítélt közpénz felelőtlenül kerül felhasználásra, ugyanis a valóság az, hogy a dr. Vereczkey Attila által vezetett Versys Humán Reprodukciós Intézetnek, illetve az intézet részére megítélt támogatásnak semmi köze nincs büntető, illetve etikai eljáráshoz. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Versys Clinics a pályázati támogatást a szabályos pályázati eljárás lefolytatását követően, szakmai szempontok alapján kapta meg.

Hamisan sugalltuk, hogy dr. Vereczkey Attila orvosszakmai működése, tevékenysége kifogásolható, ugyanis azzal kapcsolatban sem a cikk által hivatkozott büntetőeljárásokban, de más fórumon sem merült fel, hogy dr. Vereczkey Attila – különösen szándékosan – orvosszakmai szabályszegést követett volna el.

A kísérletinek minősülő kezelés kapcsán hamisan sugalltuk, hogy dr. Vereczkey Attila, illetve a Versys Clinics olyan vizsgálatot alkalmazott, amely klinikai kísérletnek minősült volna, illetve megsértette volna az emberen végzett kutatás szabályait, ezzel bűncselekményt követett volna el, illetve ezért a páciensektől jogtalanul kért pénzt.

Elhallgattuk, hogy dr. Vereczkey Attila, illetve a Versys Clinics a nevezett eljárás megkezdését megelőzően az illetékes egészségügyi szerv (az ETT-HRB szakvéleménye alapján Budapest Főváros Kormányhivatal Budapest V. kerületi Népegészségügyi Intézete) állásfoglalását kérte az eljárás hazai elvégezhetőségét illetően, az eljárások végzését pedig a hatósági engedély birtokában kezdte meg. Később, amint az engedélyező szerv (ENKK) a korábbi hozzájárulást megvonta, a Versys Clinics nyomban be is szüntette ebbéli tevékenységét.
Jelenleg a vizsgálat kísérleti jellegének megállapítása és engedélyezése kapcsán per van folyamatban.

A tények java részének elhallgatásával azt sugalltuk hamisan, hogy dr. Vereczkey Attila, illetve a Versys Clinics megszegte az emberen végzett kutatás szabályait.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top