Egészség

8 egyszerű tipp a fogyásért az Instagram fitneszszakértőitől

A szakértők szerint nem kell, hogy nyögvenyelősen nehéz legyen a fogyás és a fitt alak elérése. Mondhatnánk, hogy nekik könnyű, hiszen ők már lefogytak és fittek lettek, de olyan tanácsokkal látnak el minket, amelyek segítségével tényleg csak egy kis változtatással már sikeressé válhat a fogyókúránk.

Ahhoz, hogy átalakítsuk az életmódunkat és egészségesebbé váljunk, netán lefogyjunk, nem kell a kiválasztott kevesek közé tartoznunk, akik szuper génekkel születtek. A kulcs: kisebb ételadagok és több mozgás. Az Instagram fitneszszakértői összeálltak, és 50 fogyástrükköt osztottak meg egy egészségmagazinnal, amiből a 8 legjobbat megmutatjuk nektek. Mindegyik tanács egy apró változtatást jelent a napi rutinban, amihez ha kitartóan ragaszkodunk, akkor pár hét múlva már látszódni fog az eredmény az alakunkon.

1. Igyál több vizet

“Az emberek ott hibáznak általában, hogy megvárják az ivással, amíg szomjasak lesznek. A szomjúságot azonban könnyű összekeverni az éhséggel, ami miatt többet nassolnak. Ha elég vizet iszol, kordában tartod az étvágyadat, és könnyebben tartod a diétádat. Célozd meg a napi 6-8 pohár vizet kezdésként. Ha nem kívánod a sima vizet, akkor tegyél bele citromot, uborkát vagy mentát” – Hazel Wallace fitneszblogger.

2. Hagyd el a cukrot

“Az egyik leggyorsabb eredményt a fogyásban úgy érheted el, ha elhagyod a fehér cukrot és a gyorsételeket. A cukrozott ételek és italok nagyon magas kalóriatartalmúak, miközben alig van bennük hasznos tápanyag, úgyhogy nincsenek a hasznodra. A cukorral csak még több cukrot kívánsz. De ez nem azt jelenti, hogy soha többé ne egyél édességet, hiszen ebben is fontos az egyensúly, és néha mind elepedünk egy kocka csokiért. Ilyenkor válaszd az egészségesebb összetevőkből készült finomságokat” – Natalie Glaze fitnesz- és gasztroblogger.

3. Guggolj többet

“Imádom a guggolást, mert annyiféle izmot megmozgat a testben, hogy remekül használható zsírégetésre is” – Faya Nilsson fitneszblogger.

Faya Nilsson bemutatja a guggolást
Faya Nilsson bemutatja a guggolást

4. Felejtsd el a szigorú fogyókúrákat és szakíts a bűntudattal

“Mindig is szerettem enni, már örökre így maradok. Számomra az étel egyben élvezet is, szerintem ünnepelni kellene a finom étkeket, nem lelkifurdalást érezni miattuk. Ne ülj fel a szigorú fogyókúráknak, amelyek meghatározzák, hogy milyen ételeket nem ehetsz. Inkább ragaszkodj a 80:20-as szabályhoz: 80 százalékban egyél egészségesen, 20 százalékban pedig egyél azt, ami jólesik. Nincs szükség bűntudatra, így mindent ehetsz, és fogyni fogsz” – Kim Hartwell személyi edző.

5. A súlyemelés nem az ellenséged

“Az erősítő edzések, amelyeknél súlyzókkal is dolgoznod kell, segítenek abban, hogy gyorsabban veszítsd el a felesleget, miközben újraépíted az izomzatodat. Nem kell elutasítanod semmilyen mozgásformát, minden jót tesz, amivel mozogsz. Én jógázom minden nap, imádok sétálni, néha futok és eljárok női tornára is. De a súlyvesztésben a súlyzós edzés a leghatékonyabb, úgyhogy ezt vedd előre a mozgások közül” – Victoria Lissack fitnesztanácsadó.

8 egyszerű tipp a fogyásért az Instagram fitnesz szakértőitől

6. Tedd le a telefonod és koncentrálj

“Ha van időd arra, hogy a telefonodat nyomkodd, akkor nem lehet az időhiány kifogás arra, hogy miért nem edzel. A fogyás és az egészséges életmód arról is szól, hogy átlépd a saját határaidat, úgyhogy az edzésre keríts az internetezős idődből egy órát, amikor annyira leizzasztod magad, hogy úgy érzed, már nem bírsz megtenni még egy lépést” – Carly Rowena fitneszblogger.

7. Nassolj okosan

“Önmagunk fogyókúrás tervét a legkönnyebben a nassolással tudjuk szabotálni. Csak azért, mert elmentél edzésre, nem kell rögtön kienni a fél hűtőt. Nassolj egy marék olajos magvat vagy egy fehérjeturmixot tízóraira és uzsonnára, hogy ne éhezz. Az ilyen kis étkezések rengeteget nyomnak a latban” – Louise Rumball fitneszblogger.

8. Felejtsd el a tökéletességet

“Nincs olyan, hogy valaki tökéletes. Ne rakj ekkora nyomást a válladra, mert ha elérhetetlen a célod, akkor nem fogsz kitartani. Inkább tűzd ki magad elé, hogy önmagad legjobb és legegészségesebb formáját szeretnéd elérni. Ez reális, és hosszú távú változtatásokkal simán elérhető, csupán azzal, hogy jobban megválogatod, mit eszel,és többet kezdesz mozogni. A nők azzal stresszelik magukat, hogy el akarnak érni egy ideált, pedig ha az sikerül valakinek, hogy minden nap mosolyogva ébred és tele van energiával, akkor mindent elért, amire szüksége van” – Faya Nilsson fitneszblogger.

Olvass még többet a fogyásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top