Egészség

3 dolog, amit a bőrödért feltétlenül meg kell tenned

A szép bőr az önbizalom alapja. Vannak olyan szerencsések, akiket a sors jó genetikával áldott meg, nekik a bőrápoláson kívül nem sokat kell tenniük, míg mások küzdenek azért, hogy szép legyen a bőrük. Legyen szó bármelyik esetről, csak azoknak maradandó a tökéletes állapot, akik megfelelően táplálkoznak és óvják a bőrüket.

Igyál eleget

A folyadékfogyasztás a szép bőr egyik alappillére. A szervezetünknek napi 2,5 liter vízre van szüksége ahhoz, hogy jól működjön. Mivel a víz hidratál és frissít, a folyadékfogyasztás közvetlenül hat a bőr állapotára is. A kiszáradt bőrnek pótlásra van szükség, de a látható barázdákra is hat, ha nem kellően hidratált a bőr. Az ivás mellett a táplálkozással is tehetünk a bőrünk állapotáaért, ugyanis ha nem megfelelő a vitamin és ásványi anyag bevitel, akkor az hamar meglátszódhat rajtunk.

Táplálkozz megfelelően

A vitaminok közül az A vitamin segít abban, hogy a bőr mélyebb rétegeibe is eljussanak a szükséges anyagok. Sok gyümölcsben és zöldségben megtalálható ez a vitamin, így az egészséges életmódot folytatók nagyobb eséllyel adják meg a szervezetüknek azt. A bőr esetében a C-vitamin a védelem miatt fontos, és ugyancsak a zöldségek és a gyümölcsök a legjobb forrásai. Ahogyan a C-vitamin, úgy az E-vitamin is segít megóvni bőrünket a károsodásoktól.

3 dolog, amit a bőrödért feltétlenül meg kell tenned

A vitaminokon kívül az esszenciális zsírsavak is hozzájárulnak ahhoz, hogy a bőr fiatalos és sima legyen. A halak és különböző olajok tökéletes forrásai a tápanyagnak. A szelén a őrsejtekre hat pozitívan, míg az antioxidánsok lassítják az öregedést. A káliumra a bőr víztartalmának megfelelő egyensúlya miatt van szükség. A cink a bőr regenerálását segíti, a húsban és a májban van kellő mennyiségben.

Védd a káros sugárzástól

Ugyan a legtöbben nagyon szeretjük a napsütést, az egészséges bőrt a káros sugárzástól is védeni kell. Mind az erős UVA és mind az UVB sugárzás károsítja a bőrt, ezért mindenkinek érdemes olyan készítménnyel óvni a bőrét, amelyek meggátolják a leégést,az  irritációt és a roncsolódást. Minden korosztálynak figyelnie kell a bőrére. A legkisebbekre nagy figyelmet kell fordítani. De azok se maradhatnak ki a megóvásból, akik alapozót használnak, nekik a smink alá érdemes felkenni a fényvédőt.

Olvass még többet a bőrvédelemről az NLCafén!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top