Egészség

A gyomorgyűrű után itt az új extrém fogyókúra

A nyelvműtét után képtelenség szilárd ételt fogyasztani, így állítólag 13 kilótól lehet megszabadulni egy hónap alatt.

Ha valaki végképp nem bírja tartani a fogyókúrát, akkor nem a gyomorgyűrű az egyetlen lehetőség, hogy rákényszerítse magát a diétázásra. Négy évvel ezelőtt kezdte alkalmazni a legújabb módszert egy Beverly Hills-i plasztikai sebész, aminek segítségével bárkinek elmegy a kedve a szilárd ételek fogyasztásától.

A fogyókúrás módszer lényege, hogy egy kis műanyagdarabot varrnak rá a nyelvre hat finom öltéssel, így egy szendvics elfogyasztása is rémes tortúrává válik. Az evés nemcsak bonyolult, de fájdalmas is a nyelvtapasszal, ezért a betegek innentől csak folyadékot visznek be.

Így zajlik a műtét Fotó: drchugay.com
Így zajlik a műtét Fotó: drchugay.com

13 kiló egy hónap alatt?

A plasztikai sebész egy napi 800 kalóriás kúrát is ajánl a műtét után, így állítólag havi 13 kilótól ehet megszabadulni. Egy hónapnál tovább viszont nem maradhat benn a műanyag, így onnantól a fogyókúrázó újra az akaraterejére van utalva.

Az eljárás másik hátránya, hogy kellemetlen mellékhatásokkal járhat, a nyelv megdagadhat, és van, aki nemcsak falatozni, de rendesen beszélni sem tud a műtét után. A beavatkozás ára 435 ezer forint, de Venezuelában, a plasztikai sebészet fellegvárában már 30 ezer forintért megcsinálják. A dél-amerikai országban nagyon rákaptak a bizarr fogyókúrára, egy klinika dolgozója elárulta, hogy havi 900 fogyni vágyó özönlik be hozzájuk nyelvtapaszért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top