Egészség

Itt az elveszíthetetlen és viharálló esernyő!

Elveszíthetetlen és viharálló okos esernyőt fejlesztett ki egy héttagú rijekai feltalálócsoport. Már alig várjuk, hogy megkaparintsuk!

A Kisha márkanevű esernyőt nem lehet elveszíteni, mert beépített bluetooth-adapter található benne, amely jelzést küld a tulajdonos okostelefonjára, ha az túl messze távolodik el az esernyőtől. A horvát cég az Apple iBeacon technológiáját használta fel találmányához. Azért viharálló az esernyő, mert karjait ugyan kifordíthatja a vihar, de csuklói törhetetlenek.

Rijeka egyike azoknak a tengerparti városoknak, ahol sokat esik az eső, és sokszor fúj viharos erejű szél. A folyton elhagyott, a szél által kifordított esernyők sok bosszúságot okoznak, ezeken a gondokon segít a termék. Goran Candrlic, a Kisha igazgatója el van ragadtatva az eladási eredményektől: egy hónap alatt sikerült 27 ország 115 különböző városában értékesítenie találmányát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top