Egészség

A meglévő félelmek is eltörölhetők!

Nem muszáj együtt élnünk félelmeinkkel. Egy kutatás arra a következtetésre jutott, hogy ezek eltörölhetők és felülírhatók.

Az Uppsalai Egyetem kutatói szerint elmulaszthatók a félelmeink azzal, ha megváltoztatjuk az emlékeinket. A kísérlet során semleges képeket mutattak a tesztalanyoknak, akik ezalatt kisebb áramütést kaptak.

A meglévő félelmek is eltörölhetők!

A csoport egyik felének aztán többször újra megmutatták ugyanazt a képet, ekkor már áramütés nélkül, így náluk nem tudott megszilárdulni a félelemérzet. Nem úgy, mint a csoport másik felénél, akik csak jóval később láthatták a képet, vagyis akkor, amikor a félelem emléke már erősen rögzült bennük.

A kutatás arra a következtetésre jutott, hogy amikor felidézünk valamit, akkor az emlék arra a kis időre megint formálhatóvá válik, és ha ilyenkor avatkozunk közbe, például írjuk felül a régi emlékeket, akkor eltörölhetők a korábbi élmények is.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top