Egészség

“Drágám! Ne most…!”

Az utóbbi időben egyre többször kerestem a kifogásokat, mikor a férjem közeledett felém, hogy valamilyen okot keresve visszautasítsam őt, pedig jól tudtam, hogy az intimitás megtartása a párkapcsolat egyik alappillére, és nem csak fiatalon van az embernek szüksége rá, hanem ötvenen túl is!

A kifogások terén igen színes volt a palettám, hiszen hivatkoztam fáradtságra, kialvatlanságra, fejfájásra, de leginkább a menopauza (a menstuáció elmaradása a változás korában) kínzó tünetei gátoltak, amiről nem nagyon beszéltem…

Hogy miért? Nem azért, mert a férjem nem értette volna meg. Leginkább magamnak kellett belátni, hogy bizony változókorba léptem és persze a kellemetlen tünetek sem segítettek a megoldásban. A menstruációm idővel egyre rendszertelenebbé vált, mígnem kimaradozott. A hüvelyszárasság is egyre gyakoribbá vált, ami megkeserítette az együttléteinket és előfordult, hogy fájdalmat is okozott. Visszatérő húgyúti fertőzések és inkontinencia (vizelet visszatartási nehézség) is jelen volt ebben az időszakban, így szépen lassan a kifogások váltották fel az együttléteinket. Kicsit úgy éreztem, megszűntem nőnek lenni…

Tudtam, hogy ennek nem lesz jó vége és nem tehetem ezt magammal, magunkkal, így túl a felismerésen és a lelki sokkon, elkezdtem foglalkozni a kérdéssel. A legnehezebb a lelki része volt számomra, hogy az egészet feldolgozzam és a gondolkodásomat megváltoztassam.

Miután beszéltem a valódi problémámról a párommal, a támogatása, megértése segített túllendülni minden nehézségen és sikerült lebontani a falat, amit az elmúlt időben húztam fel magam köré.

Elfogadtam, hogy az idő múlása új feladatokat, kihívásokat hoz az életembe, éppúgy kellemetleneket, mint kellemeseket, és ezekkel együtt kell élnem, így rájöttem arra, a legfontosabb, hogy a pozitív dolgokra koncentráljak!

Arra, hogy több időt tudjak eltölteni a férjemmel, gyerekeimmel, unokáimmal, vagy akár kertészkedéssel is, hiszen a változókori intim problémákra is van már megoldás!

„Drágám! Ne most...!


Segítség: az Ovesti
n® krém!

Az Ovestin® hüvelykrém egy vizes alapú, ösztriolt tartalmazó krém. Az ösztriol egy természetes női hormon, mely a többi ösztrogénnel ellentétben rövid hatású és különösen hatékony az intim tünetek enyhítésében.

Az Ovestin® krém helyben pótolja a hiányzó ösztrogénmennyiséget, így segít helyreállítani a védőpajzsként működő savas pH-t, és segít eredeti formájába hozni az intim területek szöveteit és nyálkahártyáját, ami rendkívül lényeges a menopauza intim tüneteinek kezelése szempontjából.

„Drágám! Ne most...!
 
A cikk megjelenését az MSD Pharma Hungary Kft támogatta.

 

1095 Bp. Lechner Ödön fasor 8.
Tel: 1/888-5300
E-mail: hungary_msd@merck.com
www.ovestinkrem.hu
Lezárás dátuma: 2013.06.17.
MMCC-0000378-0000

—————————————————————————————————————————

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót,

vagy kérdezze meg kezelőorvosát,

gyógyszerészét!

—————————————————————————————————————————

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top