Egészség

3 anyagcsere pörgető edzés típus – Így készülj a bikini szezonra!

Megálltál a fogyásban, vagy egyszerűen csak látványosabb eredményt szeretnél elérni? Ezek az edzésformák segítenek!

A jó alakhoz nem elég az átgondolt étkezés, de a hozzád illő mozgásformát is meg kell találnod. Ahhoz, hogy hatékony legyen az edzés, válassz stílusodnak megfelelő sportot!

3 anyagcsere pörgető edzés típus – Így készülj a bikini szezonra!

 

Ellenállást igénylő sportok 

Akár edzőteremben súlyokkal dolgozol, akár a TRX-et választod, ahol a saját testsúlyoddal végzed a gyakorlatokat, jó eredményeket érhetsz el. Ezek a sportok nemcsak az alakod formálásában, de az extra gyors zsírégetésben is a segítségedre lesznek. A mozdulatok úgy felpörgetik az anyagcserédet, hogy szervezeted még akár 48 órával az edzés után is zsírégető módban lehet. 

 

Kardió

A kardió mozgás megemeli a pulzusodat, növeli az állóképességedet, és javítja a nyirokkeringésedet. Ilyen sportok a kerékpározás, a futás és az úszás is. Válaszd a hozzád illőt, így könnyebben ki fogsz tartani, és nem esik majd nehezedre a heti rendszeres sport. A biciklizés is tökéletes popsit és szép combokat formál, miközben az ízületeidet is kíméli. Futás közben kikapcsolhatsz, az úszás pedig jót tesz a szívednek. 

Tabata 

A tabata lényege, hogy rövid ideig nagy erőbedobással kell végezned a gyakorlatokat, aztán rövid pihenőket kell beiktatnod, majd újra teljes erőbedobással kell edzened. Kezdőként 4 perces edzéseket végezz, amit ossz fel 20 másodperces intenzív sportra és 10 másodperces pihenőkre. 20 másodpercen keresztül pörgesd meg a mozdulatsorokat, 10 másodpercig pihenj, aztán újra 20 másodpercig adj bele mindent! Biztos lehetsz benne, hogy nemsokára a tükörben is látni fogod az eredményt!

 

Olvass inspiráló fogyástörténeteket az NLCafén!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top