Egészség

Anya, minden rendben van?

Csak álltam a konyhában és potyogtak a könnyeim. Régebben ez nem volt jellemző rám. Valójában nem történt tragédia, csak valahogy érzékenyebb lettem mióta változókorba léptem, mindent a lelkemre veszek.

A szinte már felnőtt gyerekeim értetlenül néztek rám. Ekkor hangzott el a kérdés – Anya, minden rendben van? Arra gondoltam, hogy azt kellene mondanom, amit az elmúlt néhány hónapban mondogattam, hogy persze gyerekek, minden rendben van, azután mégis meggondoltam magam. Talán tényleg itt az ideje, hogy felnőttként kezeljem őket, és megosszam velük a problémámat.

Így hát összeszedtem minden bátorságom, és elmeséltem, hogy egy ideje hőhullámok gyötörnek, hogy fáradékonyabb, idegesebb vagyok, és gyakrabban kell felkeresnem a nőgyógyászomat is. Érzelmileg és fizikailag is sokkal sérülékenyebbnek érzem magam, ami még inkább frusztrálja a napjaimat.

A lányom és a fiam türelmesen végighallgattak, majd megkönnyebbülten felsóhajtottak. De jó, hiszen akkor nem vagy beteg! Ez csak klimax (a változás kora), ami ma már nagyon jól átvészelhető egy kis segítséggel,- mondta a lányom. Elmesélte, hogy az internetet böngészve számos cikket olvasott a menopauza (a menstruáció elmaradása a változás korában) tüneteiről, valamint, hogy a barátnője édesanyja is hasonló problémával küzdött, amíg nem találta meg a megfelelő megoldást.

Az őszinte beszélgetés feloldotta a feszültségem, és a gyerekeim unszolására magam is végigolvastam a témában fellelhető számos cikket. Jó volt ráébredni arra, hogy nem vagyok egyedül a problémámmal. A szervezetem hormonális átalakulását kísérő kellemetlen tünetek akár egyszerre is enyhíthetőek.

Anya, minden rendben van?

A gyerekeim pozitív reakciója, támogatása és figyelme ösztönzött arra, hogy kipróbáljam az Ovestin® krémet. Kinga még a gyógyszertárba is elkísért, hogy biztosítson támogatásáról. Nagyon hálás vagyok neki érte!

Azért választottuk az Ovestin® krémet, mert az intim tüneteket a közös gyökerüknél kezeli.

Mivel a közös ok az ösztrogénhiány, az ösztrogén pótlásával a tüneteket egyszerre enyhíthetjük. Nem kell azonban egész testet érintő (ún. szisztémás) kezelésre gondolni: az Ovestin® krém helyileg biztosítja a hatóanyagot a hatás helyén.

Az  Ovestin® 1 mg/g hüvelykrém célzott segítséget jelent, amely kifejezetten az intim területeken kialakult panaszokra hat. Helyben pótolja a hiányzó ösztrogént, így:

  • segít helyreállítani a laktobacillusok jelenlétét és a savas pH-t, így segít megelőzni a hüvelyi és húgyúti fertőzéseket;
  • javítja a menopauza miatt változó szövetek szerkezetét, így segíthet az emiatt esetlegesen kialakuló inkontinencia csökkentésében;
  • segít helyreállítani a hüvelynyálkahártya egészséges állapotát, így enyhíti a hüvelyszárazság kellemetlen tüneteit.

És, hogy mi történt velem amióta elmúltak a kellemetlen tünetek?
Boldog vagyok, és sokkal kiegyensúlyozottabb. A gyerekeim örülnek, hogy olyan vagyok, mint régen. Jó, hogy van kedvem újra bringázni velük, megint nagyokat sétálhatunk, és hát annak is örülnek, hogy nem sírom el magam minden apróságon.

Újra nőnek érezhetem magam, és megint boldog, kiegyensúlyozott családi életet élek.

Anya, minden rendben van?
 
A cikk megjelenését az MSD Pharma Hungary Kft. támogatta.

 

 

1095 Bp. Lechner Ödön fasor 8.
Tel: 1/888-5300
E-mail: hungary_msd@merck.com
www.ovestinkrem.hu
Lezárás dátuma: 2013.06.17.
MMCC-0000377-0000

—————————————————————————————————————————

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót,

vagy kérdezze meg kezelőorvosát,

gyógyszerészét!

—————————————————————————————————————————

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top