Egészség

Újra táncol az amputált lábú kislány – videó

Nem adta fel, amit a legjobban szeret.

A nyolcéves Alissa Sizemore nagyjából egy évvel ezelőtt a testvérével és a barátaival játszott, amikor elütötte egy furgon, és leszakította a jobb lábát. Bár az orvosok keményen küzdöttek, hogy megmentsék a végtagot, végül térd alatt amputálni kellett.

A kislány négyéves kora óta táncol, és ezt a balesete után sem akarta feladni. A családja azonban nem tudta kifizetni egy lábprotézis árát, ezért Alissa kerekes székbe kényszerült.

Sizemore-ék egy kisvárosban, Vernalban élnek, melynek lakossága nem nézte tétlenül a kislány tragédiáját. Összegyűjtötték a pénzt a művégtagra, így Alissa újra járhat. És táncolhat is.

Először otthon kezdte gyakorolni a tánclépéseket, majd az édesanyja egy helyi táncstúdióba is elvitte, eredetileg csak azért, hogy figyelhesse az órákat. Alissa azonban rögvest bekapcsolódott a táncba.

Tavaly szeptemberben kapta meg a lábprotézist, idén februárban pedig már közönség előtt lépett fel. Nem is akármilyen produkcióval. Csodálatos kis emberke.

Forrás: mirror.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top