Egészség

A klimax és a nőiesség – Teljes értékű nő vagy!

A nőiességed egy új, élményekkel és örömekkel teli szakasza köszönt be majd akkor, ha a változó korba lépsz. Ez egy új kezdet is, aminek bátran örülhetsz, hiszen női mivoltod új dimenziókba lép, és csak rajtad áll, hogy ennek örömeiből mennyit akarsz majd kiélvezni és átélni!

A menopauza választóvonal – de nem a jót és rosszat választja el egymástól, és még csak véletlenül sem a nőiesség és a nőietlenség határát jelöli ki! A nőiességed lényege és megélése a menopauzától független, és bár egyes külső jegyek megváltozhatnak, és a klimaxszal kapcsolatban kellemetlen – de csak átmeneti – tünetek jelentkezhetnek, de mint nő éppolyan értékes leszel, mint addig! Sőt, még jobban kiteljesedhetsz, és felszabadultabban élheted meg a nőiességed – ha te magad is úgy akarod.

A klimax és a nőiesség – Teljes értékű nő vagy!

 

Sokan félve gondolnak a menopauzára, és rengeteg nő van, aki a változó korba lépve szinte eltemeti magát, és önsajnálattal eltelve mélyen elmerül ifjúsága gyászolásában. Ők azok, akik valóban a “banyakorba” értek, és akik eldobják maguktól nőiségüknek még azokat az értékeit is, amelyek virágoznának, és amik még számos örömforrást nyújthatnának. Rosszul felfogott hagyománytiszteletből száműzik magukból az élni akaró nőt, letagadják nagyon is valós vágyaikat – és szép lassan savanyúvá, keserűvé válnak.

 

A klimax és a nőiesség – Teljes értékű nő vagy!

 

Azt vallják a Facebook bölcsek és blog guruk lépten nyomon – de csak kevesen hisznek ám benne igazán! – hogy a szépség belülről fakad. A női szépség valóban a lélek üdeségéből származik. Nem az arcvonások gének adta jellegzetességei vagy az örökölt testalkat dönti el, hogy szépnek látnak-e minket, hanem az a kisugárzás, amely belülről ragyog át rajtunk. A kortalan női szépség akkor lesz a mienk, ha el tudjuk fogadni, és örömmel át tudjuk magunkat adni pusztán annak az egyszerű ténynek, hogy nőnek születhettünk. Nőnek, akinek számos változáson át kell esnie, de akinek cserébe ezért az élet számtalan örömet és gyönyört tartogat. Aki nem szereti magát, mint nőt, és nem képes elfogadni, hogy nőnek született, az nem tud boldog lenni, és ezért soha sem lesz igazán szép. Dekoratív lehet, de szép nem. Nézz meg egy idősebb nőt, aki bár sok nehézségen átment és megvívta a maga harcait, de teljes megnyugvást és örömet talált abban az egyszerű gondolatban, hogy nőnek lenni nagyszerű dolog. Idős korában is szép marad, hiszen átsugárzik a lényén a belső öröm és a békesség. Ezek a nők nem csak fiatalon, de érett korukban is megőrzik azt a pajkosságukat és vidámságukat, ami még 60 év felett is vonzóvá teszik őket. “Nőies és szép” – mondják rájuk. Pedig már rég túlléptek azt a bizonyos választóvonalat. De őket ez nem elválasztotta az élet szépségeitől, hanem új kapukat nyitott meg nekik új örömök felé.

 

Hogy veled hogy lesz ez a dolog, amikor átlépsz a változó korba, csak tőled függ. Keresd majd benne a jót, és meg is fogod találni!

 

A klimax és a nőiesség – Teljes értékű nő vagy!

 

Olvass még a menopauza témában itt, az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top