Egészség

10 ok, hogy miért egyél csokit a várandósság alatt

10 tudományos magyarázatot is találtunk arra, miért kívánják a várandósok annyira a csokit.

Valójában a jó minőségű, magas kakaótartalmú csokoládé nagyon is jót tesz a kismamáknak, de még a magzatnak is. 10 tudományos magyarázatot találtunk rá.

1. Kisbabádnak izgalmasabb élete lehet: elképzelhető, de nincs rá egyértelmű bizonyíték. Ugyanakkor olasz kutatók megfigyelték, a magzat pulzusa megemelkedik, és többet mozog, amikor anyukája csokit eszik. Meglep, hogy a lányokból erősebb reakciót vált ki a csoki, mint a fiú magzatokból? Úgy tűnik, a nők már az anyaméhben jobban kívánják a csokit, mint az erősebb nem tagjai.

2. Babád boldogabb lesz: bár az elégedett magzat nem feltétlenül jelent boldog babát is, ugyanakkor a várandósság alatti csokifogyasztás hozzájárul ehhez. 300 nővel készített finn kutatás igazolta, a terhesség alatt napi egy adagnyi csokit fogyasztó kismamák babái mosolygósak, boldogak és aktívabbak.

3. Megvéd a görcsöktől: az első trimeszterben tapasztalható félelmetes görcsöket a vérnyomás megemelkedése okozhatja, ami problémát jelenthet a kismamára és a magzatra is. Néhány kocka csoki naponta, és kevésbé kell a görcsökkel számolnod.

4.  Kevésbé valószínű a vetélés: igen, jól olvasod. 7 ezer nő bevonásával készített kutatás megállapította, 20 százalékkal kisebb a vetélés valószínűsége azoknál a kismamáknál, akik mindennap esznek csokit.

5. Csillapítja a köhögést: terhesség alatti köhögéscsillapítók és meghűlés elleni orvosságok használatát nem javasolják az orvosok. Jó hír, hogy a csoki 100 százalékban természetes anyagokat tartalmaz, és segít csillapítani a köhögést.

10 tudományos magyarázat, miért kívánod annyira a csokit

6. Csökkenti a terhességi diabétesz kockázatát: a csoki számtalan antioxidánst tartalmaz, amelyek javítják glükóz lebomlását, így ez a finom édesség hozzájárul a terhességi cukorbetegség kockázatának csökkentéséhez.

7. Segíti a megfelelő vérkeringést: a terhesség alatt percenként 50 százalékkal több vér áramlik a szervezetedben, mint azt megelőzően, ezért az artériák jóval nagyobb igénybevételnek vannak kitéve. A csoki javítja az erek rugalmasságát, így megelőzhető az érszűkület kialakulása.

8. Erősíti az immunrendszert: nem árt tudnod, a terhesség gyengíti immunrendszeredet. A csokiban lévő antioxidánsok ugyanakkor vírusölő hatásúak, védenek az allergia ellen, és gyulladáscsökkentő hatásúak is.

9. Nagyon finom: ez nem tudományos magyarázat, egyszerűen csak tapasztalat…

10. Csökkenti a stresszt: látszólag lehetetlen feladat, és tökéletesen érthető, ha ideges, stresszes vagy, pedig ennek kellene életed legszebb időszakának lennie. Köszönhetően a csokoládénak, könnyedén oldhatod a benned lévő feszültséget, mert nyugtatja az idegeket, segít lazítani, pihenni.

Forrás: The Stir

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top