Egészség

10-ből 1 férfit impotenssé tesz a netes pornó

Drámai hatással lehet a fiatal férfiak szexuális életére az internetes pornó: 10-ből 1 férfi esetében erekciós problémákhoz is vezethet.

Dr. Andrew Smiler maszkulinitással foglalkozó professzor azt állítja, az állandóan hozzáférhető, töménytelen mennyiségű internetes pornó komoly szexuális problémákat is okozhat a fiatal férfiaknak: a 13 és 25 év közötti, egyébként kiváló egészségi állapotnak örvendő fiúk akár erekciós zavarokkal is küzdhetnek valódi szexuális életükben.

10-ből 1 férfit impotenssé tesz a netes pornó 

Ez elsősorban azokra a kamaszokra lehet igaz, akik naponta többször, akár 10-15 alkalommal maszturbálnak a netes pornó előtt, ezzel szemben kevés időt töltenek azzal, hogy egy másik emberrel létesítsenek szexuális kapcsolatot. Az ő esetükben könnyedén előfordulhat, hogy a gép előtt még sima ügy az erekció és az orgazmus is, a partnerrel való szexuális szituációban azonban már csődöt mondanak.

Szexuálpszichológusok már több ízben felhívták rá a figyelmet, hogy a netes pornó fogyasztása ugrásszerűen emelkedett az elmúlt években, ez pedig több szempontból is káros lehet mindkét nemre nézve, és különösen a fiatal korosztály esetében – nem csak a fizikai diszfunkciók miatt, hanem azért is, mert ezek a filmek irreális elvárásokat támasztanak a szexben.

A szakértők szerint egyébként ez a pornófüggőség okozta erekciós zavar egyébként könnyen orvosolható: egyszerűen be kell szüntetni a pornó előtt maszturbálást és dolgozni kell a partnerrel történő szexen.

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top