Egészség

Halálos hibát tussolt el a katasztrófavédelem?

Füstszagot érzett egy lakó egy szolnoki társasházban, de a katasztrófavédelem csak egy kéményseprőt akart küldeni, azt is két nap múlva. Órákkal később ugyanabban a társasházban egy halott nőre törték rá az ajtót, aki vélhetően füstmérgezésben vesztette életét.

Október 22-én kért segítséget egy lakó a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól a társasház gyűjtőkéményből visszaáramló füst miatt. Az esetről beszámoló Lánglovagok.hu szerint a műveletirányítás azonban nem tartotta fontosnak az azonnali intézkedést, azt közölték a telefonálóval, hogy a legközelebbi munkanapon, tehát a másnapi nemzeti ünnep miatt október 24-én valószínűleg ki fog menni a katasztrófavédelemtől a kéményseprő, és megnézi, mi lehet a baj.

Néhány órával később viszont már a rendőrség kért segítséget, mert ugyanebben a házban egy idős nőhöz a lakásba nem tudtak bejutni, és füstszagot éreztek. Ekkor a műveletirányítás már riasztotta a tűzoltókat, akik betörték a bejárati ajtó fölötti kis ablakot, ahonnan annyi füst áradt ki, hogy utána szellőztetni kellett a lépcsőházban.

A tűzoltók az idős nőt a konyhában, a földön holtan találták meg, a mentők már meg se próbálták újraéleszteni. Mint kiderült, a tűzhelyen lévő étel, konyharuhák és néhány berendezési tárgy égett, majd a tűz magától kialudt.

Az első bejelentő a halálos áldozat szomszédja volt, aki nem kéményhiba, hanem a tűz miatt érezhette a füstöt.

Az idős nő halálának körülményeit még mindig vizsgálják, így nincs válasz arra a kérdésre sem, hogy az idős nő halálát füstmérgezés vagy más okozta. Amennyiben füstmérgezés, úgy nagy valószínűséggel meg lehetett volna menteni az életét a tűzoltók azonnali riasztásával – írja a Lánglovagok.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top