Egészség

„Minden kezelés előtt megkérdeztem: biztos nem árt a babámnak?”

Maria 11 hetes terhes volt harmadik gyermekével, mikor megtudta, hogy hármas stádiumú mellrákban szenved. Vállalta a kezelést, de minden percét végigszorongta.

„A csomót akkor találtam a mellemben, amikor a kisebbik fiam, Liam 9 hónapos volt” – kezdi Maria Crider a Today című amerikai hírmagazinnak. Azt mondja, az elején nem gondolt rosszra. „Akkor még annyi mindent jelenthetett az a pici csomó, és mivel még szoptattam, meggyőződésem volt, hogy azzal van összefüggésben a dolog.”

Mikor néhány héttel később is ki tudta még tapintani, Maria időpontot foglalt a floridai otthonához közeli orvoshoz. „Ő is igyekezett megnyugtatni, hogy a csomót sok minden okozhatja – többek között terhesség is” – mondja a 28 éves nő, majd hozzáteszi, egyikük se gondolta, hogy Maria tényleg várandós lenne.

„A két hír nagyjából egyidőben talált rám: röviddel azután, hogy megtudtam, 11 hetes terhes vagyok, kiderült, hogy 3-as stádiumú mellrákom van.” Maria vállalta a kezelést, de csak miután orvosai biztosították, hogy a második és harmadik trimeszterben a kezelés nem jelent veszélyt kisbabájára.

„16 kemoterápiás és 28 sugárterápián vettem részt, és volt pár műtétem is” – mondja Maria, majd hozzáteszi, minden kezelés előtt arról faggatta az orvosokat, hogy van születendő babája. „Simán legyűrtem a kezelés miatti fájdalmat, hányingert és kimerültséget is, sőt, a tudatot, hogy épp mellrákkal kezelnek, de az aggodalom Logan egészsége miatt teljesen kikészített.”  

Maria kisfia, Logan végül tavaly áprilisban jött a világra, a szülésnél pedig ott volt egy profi fotós is, aki vállalta, hogy ingyen lefotózza Logan érkezését. „Életem legjobb döntése volt, hogy beengedtem a fotóst a szülőszobába” – vallja be Maria, aki elárulta, végigbőgte fia születését. „Mikor először a kezembe foghattam őt, és láttam, hogy tökéletesen egészséges, egyszerűen nem bírtam visszatartani a könnyeimet.”

Azóta hét hónap telt el: Maria még lábadozik a mellrákkezelés után, de jól van, Logan épp mászni tanul, no meg lépést tartani nagyobb testvéreivel. „A dolgok szerencsére, úgy tűnik, jól alakulnak. Kicsit őrültekháza van, de szerencsére jól vagyunk. Hosszú volt az út idáig.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top