Egészség

A Lady Gaga-rajongó rákbeteg nő ajándékánál nincs meghatóbb

26 koncertjeggyel ünnepelte gyógyuló mellrákja tünetmentességét a nő, de ez sajnos pillanatnyi öröm volt csak.

Melissa Anne Dabas harmadik stádiumú mellrákban szenvedett, aminek következtében dupla masztektómián és a kemoterápia összes negatív mellékhatásán esett át. A nő februárban csodás hírt kapott, tünetmentesnek ítélték, ezért nagy Lady Gaga-rajongóként úgy döntött, az énekesnő következő koncertjén ünnepli meg gyógyulását. Vett is rá jegyet, 26-ot.

Merthogy nem ám egyedül akarta jól érezni magát, hanem azokkal az emberekkel, akik betegsége során végig mellette voltak, és segítették, ezért meghívta a családját, a barátait, az orvosait és az ápolóit is a koncertre. Melissa férjét sokkolta a 10 000 dolláros koncertjegy, amire kellőképpen rosszul is reagált, ám később megbánta heves reakcióját, hiszen felesége így akarta meghálálni mindazoknak a segítségét, akik nem hagyták magára betegségében. 

Forrás: Chicago Tribune

Sajnos a dolgok újra rosszra fordultak ezután. Melissának hátfájásai támadtak, nem sokkal később kiderült, rákja kiújult, és végstádiumban van. A nő nem akarta tudni, mennyi ideje van még, nem készített bakancslistát, hanem ugyanúgy dolgozott, végezte napi teendőit, nevelte a gyerekeit, amíg csak tudta. Utolsó heteiben már járni is alig tudott, így kénytelenek voltak a gyerekek mellé nevelőt fogadni. Melissa szeptember elején, egy Lady Gaga-szám hallgatása közben hunyt el. 

Bár nagyon nehezére esett, Melissa férje a nő fejével próbált gondolkodni, így úgy döntött, életben fogja tartani a Lady Gaga-koncertek hagyományát. 26 jegyet fog vásárolni ezután is, de csak páran fognak elmenni a koncertre, a fennmaradó jegyek árát pedig adományokra szánja, ahogy felesége akarta volna, aki egész életét és munkáját mások megsegítésére tette fel.

Chicago Tribune 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top