Egészség

Kilyukadt az asszony arca a túlzásba vitt szolizástól

Azt kívánja, bárcsak előbb fordult volna orvoshoz hatalmasra nőtt anyajegyével.

A 62 éves brit Elaine Sheaf négy évtizeddel ezelőtt kezdett el szoláriumozni. Oly mértékben függővé vált a mesterséges barnulástól, hogy lelkesen süttette magát egészen a leégésig. 

1995-ben jelent meg az arcán egy borsószem nagyságú anyajegy, az orvosok azonban azt mondták, nem kell miatta aggódnia. 2013-ben összefutott egy régi barátjával, aki megjegyezte, hogy mennyivel nagyobb lett az anyajegye. Az asszony ekkor döbbent rá, hogy az anyajegy valóban jócskán megnőtt, és szabálytalan formájú lett.

Orvoshoz ment, ahol kiderült, hogy bőrrákot kapott, az arcában tumorok vannak. Az arcából több műtéttel egyre nagyobb és nagyobb darabokat kellett eltávolítani, emellett biopsziákat végeztek rajta és intenzív sugárterápiát kapott, ám a rák átterjedt a tüdejére. A nő meg van győződve arról, hogy a túlzásba vitt szoláriumozás következtében lett rákos.

Elaine arcán a műtétek következtében gyakorlatilag egy lyuk éktelenkedik és hiába használ speciális sminket, a sebhely miatt az utcára is alig mer kimenni. (Ha kíváncsi vagy az arcáról készült fotókra, az eredeti cikkben nézheted meg.)

Az asszony azt kívánja, bár előbb ellenőriztette volna az anyajegyét. Ha a barátait vagy akár idegeneket lát gyanús anyajegyekkel, mindig figyelmezteti őket, hogy vizsgáltassák meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top