Egészség

Beragadt a sárba a beteghez érkező mentő

Akár az életük is múlhat a turaiaknak azon, hogy mielőbb leaszfaltozzák az utcákat. A helyiek évek óta kérik, hogy modernizálják végre a környéket, mert egy órányi eső is sártengerré változtatja a földutakat. Többször előfordult már, hogy beteghez érkező mentő ragadt bele a sárba.

Három ember kellett hozzá, hogy az egyik turai utcában kiszabadítsanak egy betegszállítót a sártengerből a napokban. Nem ez az első eset, hogy a település földútjain bajba kerül egy mentőautó: a Tényeknek az egyik helyi lakos elmondta, hogy négy és fél órát vesztegelt egyszer egy mentő az egyik utcában, mert nem tudott a fölázott földön a sártól megmozdulni. A nyilatkozónak a haldokló édesapja ült a elakadt mentőben, végül a tűzoltókat kellett kihívni, hogy kiszabadítsák a kocsit. 

A lakók elmondása szerint már évekkel ezelőtt ígéretet kapott a Pest megyei város arra, hogy fokozatosan leaszfaltozzák az utcákat, de ez végül nem történt meg. A víz- és sártenger elvezetéséről most a házak előtt árkok gondoskodnak, de azokban sokszor félméteres iszapréteg is felgyülemlik.

A turai önkormányzati hivatal közölte a Tényekkel, hogy pályázatot nyújtottak be az aszfaltozás elrendezése érdekében, elbírálása jelenleg folyamatban van. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top