Egészség

A kórházban fulladt meg a kényszerevő beteg fiú

Holtan találtak egy 17 éves fiút egy svájci, étkezési zavaros betegeket kezelő gyógyközpontban. A beteg kényszerevő volt, az első hírek szerint fulladás okozta a halálát.

Fabian M. szülei havi több mint ötmillió forintot költöttek arra, hogy a winterthuri intézményben meggyógyítassák fiukat, aki az orvosi kezelése alatt sem hagyta abba a kényszerevést. Fabian utolsó hónapjaiban már alig bírta el súlyát, 279 kilós volt, de halálát az első hírek szerint fulladás okozta. Családja szerint elfogadhatatlan, hogy még a szakambulancián sem voltak képesek odafigyelni az étkezési zavarral küzdő fiukra.

Dajena M., az elhunyt testvére a svájci 20 Minuten napilapnak azt nyilatkozta, hogy öccse már gyerekkora óta kényszeresen túlette magát, és bízik abban, hogy az intézmény vizsgálata kideríti: hogyan sikerült a fiúnak elvileg szakértő kezek között titokban ételhez jutnia. 

(via Bors)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top