Egészség

Visszavonták a 84 éves doktornő engedélyét, mert nem ért a számítógéphez

A hiányosság a hatóságok szerint negatívan befolyásolja a doktornő praxisát, és nem felel meg az állami szabályozásnak sem.

Visszavonták egy New London-i doktornő orvosi engedélyét azzal az indoklással, hogy a nőnek nincs számítógépe, nem ért a használatához, ezért nincsenek meg a szervezési készségei. Egy héttel a döntés után a 84 éves Anna Konopka most a bíróságon szeretné visszakapni az engedélyét, ugyanis be kellett zárnia a rendelőjét.

Az a baj, hogy bizonyos dolgokat nem a számítógépen csinálok. Meg kéne tanulnom, de ez sok ideig tart, nekem pedig nincs időm.

A hatóságok szerint az a legfőbb gond, hogy számítógép híján Konopka nem fér hozzá a New Hampshire-i állami gyógyszerkövetési programhoz. Ez azért lenne fontos, mert a felügyeleti szervek így tudják ellenőrizni, mennyi ópiáttartalmú gyógyszert írtak fel az orvosok a betegeknek. A hiányosság a hatóságok szerint negatívan befolyásolja az idős doktornő praxisának működését, és nem felel meg az állami szabályozásnak sem.

A 84 éves orvost 2017 májusában már figyelmeztették, de később további panaszok kísérték a munkáját. Végül októberben kellett visszaadnia az engedélyét, amely egyébként 2018 júniusáig lenne érvényes.

A négyezer fős városkában Anna Konopka két irattartó szekrényben tartja a betegekről szóló feljegyzéseit, és a technológia egyetlen jele nála egy vezetékes telefon. A bíróság előtt a nő azt mondta, aggódik a betegekért, mert szerinte ha bezárja a praxisát, ellátás nélkül maradnak, és nem lesz senki, aki felírja nekik a gyógyszereket.

(via Ars Technica)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top