Egészség

Lehull a lepel: a parlagfűevés egy óriási átverés

Évek óta kering egy körlevél, miszerint a parlagfű nem egy irtani való gaz, hanem egyenesen egy csodagyógynövény. Az írás megfogalmazója azt állítja, hogy a parlagfű friss hajtásai jótékony hatással vannak a szervezetre, még egy történetet is hoz meséjének alátámasztásaként.

A történet pedig a következő:

„10 évvel ezelőtt két kisbusznyi allergiás gyermek lett kirándultatva Dobogókőre. A gyermekek allergiás betegek voltak, s Dobogókőn a parlagfűben játszottak, pedig akkor volt a virágzása, és senki sem prüszkölt, senki sem váladékozott tőle! Sokan szedtek csokorba parlagfüvet, hogy otthon büszkélkedjenek vele, hogy már nem allergiásak a parlagfűre. Ahogy a buszok beértek a Flórián tér közelébe, szegény gyermekek elkezdtek prüszkölni, köhögni.

Vajon miért?

Azért, mert az autók kipufogógázai lemarták a pollenek védőburkát, amely védőburok alatt a polleneknek a bogáncsra hasonlító kis karmai vannak. Ezek a kis karmocskák irritálták a légutak nyálkahártyáit. Addig, amíg ép volt a védőburok, addig nem allergizáltak!!! Akkor most ki a hibás, a parlagfű, amelynek a pollenje védőburokkal van ellátva, hogy ne sértse meg a légutak nyálkahártyáit, vagy a a kipufogógázok, amelyek lebontják (lemarják) a védőburkot?

Nem az autókat kellene inkább irtani, vagy a városokból kitiltani?

Vajon miért erőltetik még a kőolajszármazékokból nyert hajtóanyagokkal üzemelő motorok gyártását, üzemeltetését, amikor van, vannak sokkal környezetkímélőbb, környezet tisztább üzemanyagok, hajtóanyagok is? A válasz: a gyógyszeriparnak óriási üzlet az orvostudomány által gyógyíthatatlannak kikiáltott allergiás betegségek gyógyszeres kezelése! Ma már a lakosság 30%-a allergiás vagy asztmás, s ők biztos gyógyszerfogyasztók!”

Mondjuk ki, a történet forrása és hitelessége erősen kétséges, és nem véletlen, hogy a Nébih sem akarja, hogy minél többen osztozzunk ebben a csodában, ugyanis Európában sem a parlagfű, sem pedig a belőle készült élelmiszerek nem hozhatók forgalomba emberi fogyasztásra szánt termékként.

A történet tanulsága, hogy kezeljük a helyén az ilyen jellegű körleveleket. Még több információt a témával kapcsolatban az ezegychopper.cafeblog.hu oldalon olvashatsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top