Egészség

Együtt gyógyult a kutya és a gazdája

A férfi és a kutyus is súlyos betegségből lábadoztak, amikor a sors összehozta őket.

A 44 éves, masszázsterapeutaként dolgozó Jason A. Bradford néhány hónapja nagyon beteg lett. Alultáplált volt, magas láz és más tünetek kínozták. Hetekig szilárd ételt sem tudott enni. Rengeteg gyógyszerre és pihenésre volt szüksége. 

Amikor némi kihagyás után először belépett a Facebookra, a hírfolyamban megpillantott egy kiskutyát, amelyről ideiglenes befogadója posztolt. Nem sokkal később azon vette észre magát, hogy öltözik, és indul meglátogatni a kutyust.

Bár még mindig gyenge volt, az ösztönei azt súgták, találkoznia kell a kutyával. Annak ellenére is, hogy soha nem akart kutyát, korábban inkább azon gondolkodott, hogy macskát vesz magához.

Bradford első látásra beleszeretett a kis csivavába. A kutyus az azt megelőző időszakban rengeteget szenvedett, megküzdött a kutyák egyik súlyos betegségével, a parvóval

Fotó: Jason A. Bradford / Facebook

A férfi azonnal tudta, hogy örökbe akarja fogadni a kutyát. A csivava ideiglenes befogadója jelezte ezt az állatvédő szervezetnek, akik áldásukat adták az örökbe adásra. 

Bradford a Maximus LaRue – röviden Max – nevet adta a csivavának. A még mindig gyenge kiskutya és hasonlóan legyengült állapotban lévő gazdája közösen léptek a gyógyulás útjára. A férfi észrevette, hogy egyre inkább szimbiózisban élnek. Ha például ő maga enni vagy inni kezdett, a kutyus is ugyanezt tette.

A férfi azt mondja, a kiskutya nagyon sokat segített neki a lábadozás során. Előfordult, hogy a fájdalmai miatt felkelni sem volt kedve, ám a kutya motivációt adott arra, hogy igenis kikeljen az ágyból, ételt készítsen, és sétálni menjenek.

„Max előtt fogalmam sem volt róla, hogy egy kutya milyen mély szeretetet, érzelmi támogatást és társaságot képes adni” – fogalmazott Bradford.

The Dodo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top