Egészség

Kéthetente láthatja pár hónapos kisfiát a leukémiás édesanya

14 évet várt arra Balogh Katalin, hogy végre gyereke lehessen. Aztán hét hónappal ezelőtt megszületett Nimród, a kisfia, de az anya nem tud felhőtlenül boldog lenni. Nem sokkal Nimród születése után ugyanis csontvelő- és nyirokmirigyrákot diagnosztizáltak Katalinnál.

Mandulagyulladásom lett, aztán belázasodtam, és ­vesegörccsel kórházba kerültem. A vérvétel után kiderült: a fehérvérsejtjeim száma négyszerese a normálisnak” – meséli Balogh Katalin a Blikknek, amikor arról beszél, hogy kisfia mindössze négy hónapos volt, mikor nála rákot diagnosztizáltak.

Párjával hosszú éveken át próbálkoztak a gyerekvállalással, de csak 14 év után tudtak családot alapítani. Most pedig, ahelyett, hogy örülnének egymásnak, Katalinnak kemoterápiára kell járnia, a most már hét hónapos kisfiát hetente vagy kéthetente láthatja. 

Katalin igyekszik optimista maradni, családján kívül Ceglédbercel közössége és a Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány is támogatja. Van remény a gyógyulásra, mert nemrég  kiderült, hogy lenne egy alkalmas csontvelődonor a számára, egy 24 éves izraeli állampolgár személyében. A transzplantáció előtt azonban még hosszú procedúra és vizsgálatok sora vár rá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top