Egészség

Olyan durván nyúlt az orvos az egyéves gyerek fitymájához, hogy az begyulladt

A szombathelyi Markusovszky Kórház gyereksebészetén állítólag nem ez az első hasonló eset.

Megkínozták a kisfiamat” – mondja az a szombathelyi anya, aki orvosi ellenőrzésre vitte tizenöt hónapos gyerekét a Markusovszky Kórház gyermekosztályára. A kisfiúnak enyhe hypospadiasisa van (a külső húgycsőnyílás nem a hímvessző végén található), ami miatt évente kontrollra kell járnia.

Markusovszky kórház, Szombathely (fotó: Szombathely Pont)

Markusovszky Kórház, Szombathely (fotó: Szombathely Pont)

A legutóbbi ellenőrzés során az orvos kesztyű nélkül nyúlt a gyerekhez, majd nagy erővel lerántotta az enyhén feltapadt fitymát. A kisfiú ettől sírni kezdett, a fájdalmai pedig jóval azután sem csillapodtak, hogy anyja hazavitte őt. Kiderült, hogy háromszorosára duzzadt a fitymája, mert begyulladt a bőr, tiszta seb és genny volt a makk alatt. Az anya visszament a gyerekkel az ügyeletre, ahol azt mondták, az orvos koszos kézzel nyúlhatott a gyerekhez. Sőt tudták is, melyik orvosról van szó, mert az ő durva bánásmódjára korábban mások is panaszkodtak már.

A szombathelyi nő hivatalos panaszt tett a kórháznál, de egyelőre nem kapott választ. Történetét a Kórházi sztorik blogra írta meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top