Egészség

Újabb őrület Japánból: itt a fokhagymából készült kávé

Egy japán nyugdíjas kifejlesztette a fokhagymából készült kávét, amely ízre hasonlít a kávéhoz, de koffeinérzékenyek és állapotos nők is fogyaszthatják.

Japánban ismét kitaláltak valami újat, mégpedig a fokhagymából készült kávét. Az elsőre furcsának tűnő termék ötlete egy japán nyugdíjastól származik, aki kifejlesztette és szabadalmaztatta is találmányát. A 74 éves Simotai Jokimoto januárban kezdte árulni fokhagymából készülő kávéját az Aomori prefektúra két ajándékboltjában, de telefonon is lehet tőle rendelni. 

A japán Aomori városát a fokhagyma fővárosaként is emlegetik. Számos bizarr fokhagymás terméket készítenek itt a fokhagymás fagylalttól kezdve a fokhagymás sörön át legújabban a fokhagymás kóláig.

Simotai Jokimoto és találmánya – fotó: nst.com

Simotai visszaemlékezés szerint 30 éve felfedezte a fokhagymakávét, amikor egyszer elégette a sült fokhagymás steaket. A megperzselődött fokhagymát összetörte egy kiskanállal, majd forró vízzel öntötte fel. Amikor megkóstolta, meglepte, hogy mennyire hasonlít az íze a kávéra.

Nyugdíjasként első dolga volt, hogy kifejlessze a terméket, amelyet mára tökéletesített: elektromos kemencében süti meg a fokhagymát, majd amikor kihűlt, összetöri és kicsöpögteti. A szabadalmi jogokat 2015-ben szerezte meg a találmányra.

Bár a különleges kávéfélének pirítottfokhagyma-aromája van, a fogyasztónak mégsem lesz tőle rossz lehelete, mivel a sütés elveszi az erős fokhagymás ízt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top