Egészség

Rákkal diagnosztizálták a fiút, aki rákbeteg gyerekeknek adományozta a haját

A negyedikes michigani kisfiú annyira szeretett volna segíteni, hogy még azt is vállalta, hogy hosszú haja miatt csúfolják őt. Most az életéért küzd.

Nem sokkal azután, hogy negyedikes korában először hallott a rákbetegségről, Torrin Breneman nem akármilyen kéréssel állt szülei elé. „Közölte velünk, szeretné megnöveszteni a haját, hogy így segíthessen a daganatos betegeken” – kezdte a Today.com amerikai hírmagazinnak a kisfiú édesapja, Jason, majd hozzátette, mivel kisfiának nem volt még zsebpénze, csak így tudott segíteni.

Az apa a lapnak elmondta azt is, hogy fia egy éven keresztül növesztette a haját, mire elég hosszú lett ahhoz, hogy eladományozhassa. „Ezalatt az egy év alatt rendszeresen piszkálták őt az osztálytársai, de nem csak ők… Ha elmentünk egy étterembe, a pincér sokszor azt kérdezte tőlem, mit hozhat a kislányomnak. Hiába javítottam ki azonnal, hogy Torrin fiú, már késő volt.

Torrinnak tavaly áprilisban lett elég hosszú a haja ahhoz, hogy eladományozhassa. Aztán fél évvel később, szeptember 25-én olyasmi történt, amire senki sem számított: Torrint négyes stádiumú Hodgkin-limfómával diagnosztizálták, ami átterjedt a kisfiú májára, veséjére és a csontjaira is.

Egy csúnya köhögéssel vittük őt orvoshoz, gondolhatják, mennyire megdöbbentünk a diagnózison. Az orvosunk ráadásul elmondta azt is, a betegség annyira gyorsan terjedt Torrin testében, hogy ha néhány héttel később megyünk, már nem biztos, hogy tudnak rajta segíteni.” A 13 éves fiúcska most agresszív kemoterápiás kezelést kap, az orvosai pedig reménykednek, hogy sikerül legyőznie a betegségét.

„Nem értem, hogy történhet ilyen szörnyűség a jó emberekkel” – mondta Torrin édesapja, aki létrehozott egy GoFundMe oldalt, hogy fedezni tudják a fiú orvosi költségeit is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top