Egészség

Cukorbetegsége miatt bünteti az iskola a szorgalmas kislányt

A cukorbeteg kislány szorgalmasan jár iskolába, ám a napokban orvoshoz kellett mennie, emiatt mulasztott pár órát.

A 7 éves Olivia Harkins a liverpooli Blackmoor Park iskola tanulója. Az iskolában az a szokás, hogy azokat a gyerekeket, akik egyetlen órát sem mulasztanak a félév során, jutalmul elviszik moziba. 

Oliviánál februárban 1-es típusú cukorbetegséget diagnosztizáltak. Napjában nyolcszor kap inzulint, és éjjel is háromszor fel kell kelnie emiatt. A kislány azonban így sem mulaszt az iskolából. 

A napokban azonban a cukorbetegsége miatt orvosi konzultációra kaptak időpontot, ami történetesen tanítási időre esett. Az édesanyja aznap korábban ment érte az iskolába, hogy bevigye a kórházba. A tanára azonban ekkor közölte vele, hogy ez már mulasztásnak számít, és a gyerek így a jutalom-mozilátogatásról is lemarad.

Daily Mail

Daily Mail

A kislány nagyon elszomorodott emiatt, édesanyja szerint pedig betegsége miatt diszkriminálják a gyermekét. 

Az iskola leszögezte, hogy a mozilátogatásra azok a gyerekek sem mehetnek, akik akár csak egyszer is késnek, vagy hamarabb kell távozniuk az iskolából, még akkor sem, ha például a balettvizsgájuk vagy zeneiskolai koncertjük miatt teszik ezt.

Olivia esetében viszont még csak nem is ilyesmiről van szó, a betegségéről nem tehet, mégis olyan, mintha azért kapna büntetést. 

A kislány szülei panaszt tettek a bánásmód miatt, és időpontot kértek az iskolaigazgatótól, mert személyesen szeretnének vele beszélni.

Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top