Egészség

Törölte a Semmelweis Egyetem a homeopátia tantárgyat

A kurzust eddig sem az orvosi karon lehetett választani, de a homeopaták szerettek erre hivatkozni. Másrészt nemrégiben az európai tudományos akadémiák állásfoglalása is kimondta, hogy a homeopátia szemfényvesztés.

A Semmelweis Egyetemen nem lesz többé homeopátiáról szóló tantárgy – erről döntött a Szél Ágoston, az egyetem rektora. A hírt Novák Hunor gyerekorvos közölte, és az is kiderült, hogy nemcsak a jövőben nem indulhat el a Bevezetés a homeopátiába című képzés, de a most futó kurzust is leállították, és törölték.

A homeopátiáról szóló tantárgy egyébként eddig sem az orvosok képzéséért felelős Általános Orvosi Karon, hanem az Egészségtudományi Karon folyt, ahol a védőnőket és a dietetikusokat oktatják.

Vagyis a szabadon választható kurzus, írja a gyerekorvos, a periférián volt, hiába igyekeztek a homeopaták arra hivatkozni, hogy az egyetemen ez hivatalos tantárgy, és licencvizsga van belőle.

A képzés megszüntetésének másik oka, hogy az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testületének (EASAC) friss állásfoglalása szerint a homeopátia működésére semmiféle érdemi bizonyíték nincs, sőt káros lehet az egészségünkre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top