Egészség

Döbbenetes dolgot találtak daganat helyett egy férfi tüdejében – fotó

Daganatot kerestek egy 47 éves férfi tüdejében az orvosok, de amit műtéti úton eltávolítottak, az nem daganat volt, hanem valami teljesen más.

Szűnni nem akaró köhögési rohammal kereste fel orvosát egy 47 éves férfi, majd elfogadta a rossz hírt, hogy betegségét a dohányzása miatt kialakult tüdődaganat okozza. Orvosai mihamarabbi műtétet javasoltak, amit pár hónapja el is végeztek a férfin.

A feltárás után derült csak ki, hogy ami a röntgenképen tumornak látszott, az igazából egy apró, műanyag útjelző bója egy Playmobil-készletből. A páciensnek is eszébe jutott, hogy hétéves korában valóban kapott egy szettet születésnapjára, amelynek az egyik elemét, egy kis narancssárga műanyag bóját, le is tüdőzte, és az aprócska műanyagdarabbal az elmúlt negyven évben nem is találkozott – egészen mostanáig.

Így festhetett a kis műanyag bója még a felszívás előtt

Orvosai szerint azért nem jelentkeztek eddig tünetek a páciensnél, mert a fejlődőképes szervezet alkalmazkodni tudott a tüdőbe került idegen tárgyhoz.

British Medical Journal folyóiratban megjelent tanulmány szerzői leírják, hogy a műtét sikeres volt, négy hónappal a beavatkozás után már jelentősen csillapodott a férfi köhögése.

A kis bója, amely negyven évet töltött a tüdőben – forrás: BWJ

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top