Egészség

Ezek az ételek segítenek csökkenteni a mellrák kialakulásának kockázatát (X)

„Helyes táplálkozással máris nagy lépést tehetünk a mellrák kialakulása ellen” – hívja fel a figyelmet Puskás Gabriella, Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány elnöke, aki gyorsan hozzá is teszi, hogy a nők teljes biztonsággal akkor kerülhetnek ki a veszélyzónából, ha rendszeresen járnak szűrővizsgálatokra, és betartják a szakorvosok tanácsait.


A daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát csökkentő élelmiszerek közé tartoznak a hazai gyümölcsök. Idénytől függően a málna, az áfonya, az eper és az alma az, ami magas koncentrációban rejt magában a szervezet egészséges működését segítő természetes összetevőket. Még bőségesebb a paletta a zöldségek esetében. A paradicsom, a sütőtök, a fehérrépa, a vízitorma, a retek, a kelbimbó, a kelkáposzta, a karfiol és a brokkoli szintén méltó helyet foglalnak el minden rákprevenciós étrendben, mert olyan enzimet szabadítanak fel az emberi testben, amely hatékonyan pusztítja el a daganatos sejteket. Természetesen ezeket nem kell mindig nyersen megenni. Levesekben, salátákban, köretként, illetve főzve, sütve, pirítva is finomak, egészségesek.

A rákkal összefüggésbe hozott ösztrogén hormon felszívódását akadályozzák a szója mellett a rostdús táplálékok. Az egyes gyümölcsök, zöldségek mellett a legjobb rostforrásnak a bab, a barna rizs, illetve a teljes kiőrlésű lisztből készült ételek számítanak. „Hasonlóképpen ajánlott az egyszeresen telítetlen zsírsavat tartalmazó olajok, az olíva és repce használata, valamint az omega-3 zsírsavakban gazdag tengeri halak elfogyasztása” – hangsúlyozta Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány elnöke, aki szerint nem lehet eleget hangsúlyozni azt, hogy az egészségesebb táplálkozással a daganatos betegségek kialakulásának kockázata csökkenthető. Hozzátette, épp ezért is fogadták örömmel a Del Pierre Central Europe Kft. idei őszi kezdeményezését.

A cég az általa forgalmazott Twist 4×80 g-os kiszerelésű, limitált kiadású, pink színű csomagolásban kapható olívaolajos és omega-3 zsírsavakat nagy arányban tartalmazó tonhalkonzervét vonta be a mellrák elleni kampányába, és minden egyes termék eladási árából tíz forintot ajánlott fel Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány számára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.