Egészség

Disznóméretű volt, de most elképesztően lefogyott a kitartó kutya

27 kilótól sikerült megszabadulnia a kutyának, aki korábban még sétálni sem volt hajlandó.

A labradorokat többnyire energikus, lógó nyelvvel loholó kutyáknak ismerjük, de a Shiloh névre hallgató állat nem volt mindig ilyen. Ennek oka hatalmas túlsúlya volt, amitől a vágásra váró sertés méretére hízott kutyának még sétálni sem volt kedve.

Shiloh-nak végül – a folyamatos nassolással és az eledeles bödön dézsmálásával – valahogy sikerült elérnie a 66 kilós súlyt, szerencsére ekkor jött életébe új gazdája, Heidi Flore fotográfus. Flore tudta, hogy a dolgok nem mehetnek így tovább a már veszélyesen tohonya labradorral, ezért szigorú diétára fogta, ráadásul az olcsó és bő kézzel mért tápot is egészséges, zöldségekkel dúsított eledelre cserélte.

Már az első két hétben sikerült majdnem 4 kilót leolvasztani a kutyáról, akit egyúttal próbáltak az aktívabb életre is rászoktatni. A hosszú séták és labdázások pedig további eredményeket produkáltak: 11 hónap alatt Shiloh 40 kilósra fogyott, lelkesen sétál, és sokat játszik új családjával. Flore ugyan azt mondja, ha a falánk kutyán múlna, valószínűleg még most is kis medve méretű lenne, de mi biztosak vagyunk benne, hogy a labrador is értékeli új, egészséges életmódját.

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top