Egészség

Menstruációs készleteket ad a tanárnő a diáklányoknak

A tanárnő szeretne más tanároknak is ötletet adni kezdeményezésével.

Kristin Richardson matematikát tanít felső tagozatosoknak egy amerikai iskolában. A tanárnő korábban is gondoskodott arról, hogy az iskolában egészségügyi betéthez juthassanak azok a diáklányok, akiknek hirtelen megjött a menstruációjuk. Amikor azonban észrevette, hogy otthon összegyűlt egy csomó neszesszere, melyeket szépségdoboz-előfizetésekhez kapott, úgy döntött, hogy menstruációs készleteket fog készíteni a diákjai számára. 

A neszesszerekben betéteket, tamponokat és nedves törlőkendőket helyez el. A készletről egy fotót is közzétett a Facebookon, azzal a nem titkolt céllal, hogy más tanároknak is ötletet adjon vele.

„A diákok tudják, hogy ha szólnak, kapni fognak egy csinos kis csomagot, mely a szükséges dolgokat rejti. Diszkrétebb és sokkal viccesebb is, mintha egy nagy betétet nyomnék a kezükbe” – magyarázta a tanárnő.

Facebook-posztja több mint tízezer lájkot kapott, és rengetegen reagáltak rá. Más tanárok is beszámoltak arról, hogy ők is kisegítik a diákjaikat higiéniai termékekkel. Richardson azt szeretné, ha a jövőben még többen lennének.

Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top