Egészség

Tovább nyomoznak a szexuális erőszakkal vádolt mentősök ügyében

Újabb két hónappal hosszabbították meg a nyomozást, a szakértő például egy gumikesztyűt is vizsgál az ügyben.

Márciusban oldották fel  a szexuális erőszakkal vádolt mentőápolónak és mentősofőrnek a házi őrizetét. Mint ahogy arról mi is beszámoltunk: egy 17 éves, állami gondozott lány jelentett fel két mentőst, azt állítva, hogy amikor rosszullét miatt kórházba vitték, erőszakoskodtak vele. A két mentős ellen szexuális erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A két férfi együttműködött, nem tanúsított ellenállást, kezdettől fogva ártatlannak vallotta magát.

Forrás: Országos Mentőszolgálat

„A fél évvel ezelőtt elindított, úgynevezett hemogenetikai vizsgálatra várunk még mindig, ezért akadt meg a nyomozás” – mondta a Magyar Időknek Finta Eszter, a mentőápolók ügyvédje. „A vélelmezett bűncselekmény óta tíz hónap telt el, és annak ellenére, hogy a vádhatóság már az eljárás kezdetekor megtehette volna, hogy szakértő kirendeléséről dönt, fél évet vártak az igazságügyi DNS-tesztre, most pedig újabb négy hónap telt várakozással, feleslegesen” – tette hozzá a védő. A szakértő azokat az eszközöket vizsgálja, amelyek a mentőautóban voltak a feltételezett bűncselekmény idején, például egy gumikesztyűt is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top