Egészség

Megálltak hamburgerezni a trombózisos beteget szállító mentők

Egyik kórházból a másikba vitték át éjszaka az asszonyt, de az utat kétszer is megszakították a beteg családja szerint.

Éjjel fél kettőkör vittek át egy idős, mindkét lábán trombózisos beteget a mentők egyik kórházból a másikba, holott szó sem volt sürgősségi ellátásról, egyszerűen ilyen késői időpontban került sorra – írja a hvg.hu. Az asszonyt a Szent János Kórház belgyógyászatán kezelték, innen szállították múlt pénteken a lakóhelye szerint illetékes Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházba az AMS Mentőszolgálat segítségével.

A hozzátartozók szerint azonban több szempontból is kifogásolható volt a betegszállítók viselkedése. A trombózisveszély miatt kizárólag fekve, hordágyon szállítható beteget felszólították, hogy saját lábán szálljon be a mentőautóba, amikor sikerült bekászálódnia, még meg is lökték. Útközben aztán megálltak hamburgerezni, miközben három beteg az autóban várt. Illetve, amikor kiderült, hogy egyikük cigarettája elfogyott, akkor egy dohányboltnál is megszakították az utat.

A család az eset miatt panaszt tett, a idős asszony lánya a portálnak azt mondta, „az ilyen emberek szállítsanak inkább bútort, de inkább azt sem, mert még arra is oda kell figyelni”. A hvg megkereste az ügyben érintett mentőszolgálatot is. Álláspontjuk szerint az nem kifogásolható, hogy kollégáik útközben megálltak élelmiszert venni, mivel az nem tartott sokáig, és előzetesen meg is kérdezték arról az épp szállított betegeket. Azt viszont elismerték, hogy munkatársaik szabálytalanul szállították a trombózisos asszonyt, amiért meg is dorgálták őket, a betegtől pedig elnézést kért a cég.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top