Egészség

Megszólalt a csongrádi villámcsapás túlélője

Megállt a szíve, megrepedt a mája, valamint újra kellett tanulnia járni és beszélni annak a nőnek, aki csodával határos módon túlélt egy villámcsapást.

Részletesen beszámolt a halálközeli élményéről az a nő, akibe július végén belecsapott a villám a csongrádi strandon. Barátnőjével épp a gyerekjátékokat akarták összeszedni a vihar előtt, amikor megtörtént a baleset.

Földi Katalin az RTL Klub Híradójának azt mondta, hogy nagyon kellemes, bizsergető, meleg érzés volt a villámcsapás, de utána semmire sem emlékszik. Métereket repült, megállt a szíve, és komoly sérüléseket szenvedett.

Egy szabadnapos orvos és egy vízi mentő élesztette újra őt és a barátnőjét. Napokkal később tért magához a kórházban, két hétig volt az intenzíven: megrepedt a mája, légmelle lett, és tüdőembóliát kapott. Újra kellett tanulnia járni és beszélni.

Azóta már hazaengedték, de még most is vannak fájdalmai, alig tud aludni, hamar elfárad, és 12 kilót fogyott. A villámcsapás másik áldozata még kórházban van, állapota nem súlyos már, de sokkal lassabban javul, mint barátnője.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top