Egészség

„Azért, mert jól nézek ki, még gondolkodhatok az öngyilkosságon”

Egy fiatal nő döbbenetesen erős képekkel igyekszik bizonyítani, hogy nincs olyan, hogy valaki „úgy néz ki”, mint aki öngyilkosságra készül.

„Egyáltalán nem néz ki úgy, mint aki öngyilkos akar lenni” – mikor a 14 éves Milly Smith először ment orvoshoz mentális problémáival, egész pontosan azzal, hogy öngyilkossági gondolatok gyötrik, a kamaszlány ezt a választ kapta az orvosától. „Mikor kijöttem az orvostól, teljesen össze voltam zavarodva. Nem értettem, mi a gond velem. Hogy mi kellene még ahhoz, hogy komolyan foglalkozzanak velem.”

Milly Smith állapota néhány évvel később annyira súlyossá vált, hogy a fiatal nő öngyilkosságot kísérelt meg. „Túladagoltam magam fájdalomcsillapítókkal, és ha nincs a pasim, minden bizonnyal meg is halok” – mondta a fiatal lány, aki biztos benne, hogy ha az orvosa látta volna, amikor magához tért a kórházban, egyáltalán nem utasította volna vissza a kezelését.

Szerencsére Milly állapota azóta rengeteget javult, olyannyira, hogy ma már ő segít a hozzá hasonlóknak. Self Love Club néven Instagram-oldalt hozott létre, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a mentális és krónikus betegségekre. Milly a közelmúltban ezen az oldalon osztotta meg azokat a brutálisan erős képeket, melyek róla készültek, és ammelyekkel azt szeretné bebizonyítani, hogy nincs olyan, hogy valaki „úgy néz ki” , mint aki öngyilkosságra készül.

„Mindkét kép készültekor voltak öngyilkossági gondolataim. Ne ítéljetek első látásra! Ne higgyétek, hogy »látszik« valakin, ha sötét gondolatai vannak” – írta a fiatal lány, akinek posztja azóta több tízezer emberhez jutott el.

Ha úgy érzed, hogy te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd a 116-123-as, ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy mihamarabb keresd fel a öngyilkosságmegelőzés.hu-t!

Olvass még többet a depresszióról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top