Egészség

Tűt felejtettek a kismamában a császármetszés után

Az aggódó férjnek órákig nem mondta el senki, miért műtik meg másodszor is a feleségét. Állítólag nem ez volt az első ilyen eset a kórházban.

Néhány órával azután, hogy császármetszéssel életet adott kisfiának, a 19 éves Thi Nguyen embertelen fájdalomra kezdett panaszkodni. Orvosa azonnal megvizsgálta őt, ekkor derült ki, hogy a császármetszést követően egy tűt felejtettek a méhében: ez okozta a fájdalmat. A fiatal nőt azonnal megoperálták.

Tűt felejtettek a kismamában a császármetszés után

Csakhogy erről a második, egyébként elkerülhető operációról, az orvosok elfelejtették értesíteni Thi Nguyen férjét. Az aggódó férfi a news.com.au ausztrál lapnak elmondta, órákon keresztül hiába próbálta kideríteni, mi történik a feleségével, semmilyen tájékoztatást nem kapott. Végül a sebész mondta el neki, az operációt követően, hogy Thi testében egy tűt felejtettek.

Tűt felejtettek a kismamában a császármetszés után

Miután a férfi a nyilvánossághoz fordult a velük történtek miatt, az ausztrál kórház főigazgatója elmondta, rettenetesen sajnálja a történteket. Hozzátette, mivel nem ez volt az első alkalom, hogy egy császármetszést követően egy tű benne maradt egy betegük testében, azonnali hatállyal beszüntették a szóban forgó tű használatát. A főigazgató emellett elmondta, belső vizsgálatot indítottak, hogy kiderüljön, mi állhatott a mulasztás hátterében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top