Egészség

“Az Isten áldja meg ezért! Visszaadták nekünk az Anyukámat!”

Pár percre a mentésirányítónak is félre kellett tennie a munkáját, mert elérzékenyült egy telefonon levezetett újraélesztést követően. A sikeres reanimáció után a páciens fia telefonált, és köszönte meg a diszpécser munkáját, ekkor tört el a mécses.

Rosszul lett egy nő tegnap délelőtt, férje kétségbeesetten hívta a mentőket, ahol a mentésirányító mentők kiérkezéséig instruálta az újraélesztés végző férjet és az időközben hazaérkező és az életmentésbe bekapcsolódó fiút.

Ahogy kiérkeztek a mentők a telefonos kapcsolat megszakadt a mentésirányító és a megpróbáltatások alatt álló család között. Negyed óra elteltével a fiú telefonon hívta vissza a központot, hogy megköszönje a mentésirányító munkáját, amiért sikerült megmenteni az édesanyját. A mentésirányító szintén elérzékenyült, és pár percig munkáját sem tudta folytatni.

“Kétségbeesett férj kérte a mentők segítségét, mert elmondása szerint felesége rosszul lett és összeesett. A mentésirányító bajtársnő instrukciói alapján végzett helyszíni vizsgálatkor kiderült, a betegnek nincs légzése, keringése. Azonnal indították a rohamkocsit, miközben a bajtársnő telefonon vezényelte az újraélesztést. A mentő már úton volt amikor hazaérkezett a beteg felnőtt korú gyermeke, így már két személy végezte az életmentő beavatkozást. A perceken belül kiérkező rohamkocsi személyzete megköszönte a bajtársnő segítségét, majd a vonal megszakadt.

Az újraélesztést a rohamcsapat folytatta. Hosszú időnek tűnt a mentésirányító számára az a pár perc mire a rohamkocsi hívta rádión az irányítást, és örömmel tájékoztatott, hogy sikeres újraélesztés után, stabil állapotban indulnak kórházba a beteggel. Hatalmas kő esett le a mentésirányító szívéről, de az igazi elismerést egy kb. 15 perccel későbbi hívás jelentette. A beteg fia ismét telefonált. A könnyeivel küzdő, síró hang csak annyit mondott: “Az Isten áldja meg ezért! Visszaadták nekünk az Anyukámat!” 

A bajtársnőnk pár elérzékenyült perc után tudta csak folytatni a munkát és fogadni az újabb segélykéréseket. A betegnek mielőbbi felépülést kívánunk, Bajtársainknak gratulálunk!”

– írja Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top