Egészség

Időjárás: esővel, lehűléssel érkezik a hidegfront

Érdemes kiélvezni a napsugarakat, mert a hétvégén keveset kapunk majd belőlük. Szombaton csak elkezdődik a felhősödés, vasárnap viszont erősen beborul.

Pénteken már a délutáni órákban előfordulhat némi zivatar, az ország jelentős részén azonban nem várható csapadék. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 32 és 34 fok között várható, késő estére 20 és 26 fok közé hűlhet le a levegő.

Napsütéses szombat délelőtt

Szombaton reggel sok lesz a napsütés, majd a déli óráktól a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében, estétől már keleten is egyre több lesz a felhő, érezteti hatását a hidegfront. Kora délután a Dél-Dunántúlon és a Duna-Tisza közén helyenként előfordulhat zápor, esetleg zivatar, majd késő délutántól északnyugat felől egyre nagyobb területen számíthatunk tartós esőre, záporra, helyenként zivatarra is. Heves zivatar nem valószínű. Az északnyugatira forduló szelet több helyen erős, néhol viharoshoz közeli lökések kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 16 és 21 fok között valószínű, de az Északi-középhegység völgyeiben akár 14 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 31 és 36 fok között várható, de északnyugaton 30 fok alatti értékek is lesznek – írja a kiderul.hu.

Forrás: kiderul.hu
Vasárnapi maximumok – Forrás: kiderul.hu

Borongós vasárnap

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a délután második felében a Dunántúlon már szakadozik, csökken a felhőzet. Kezdetben a Dunántúlon majd a középső területeken, délután a Dunától keletre is eső, zápor, egy-egy zivatar várható, este főként a Tiszántúlon eshet még többfelé. Jelentős mennyiségű csapadékra számíthatunk. Az északi, északnyugati szelet sokfelé erős, a Nyugat-Dunántúlon és zivatar környékén viharos széllökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között alakul, a tartósan borult, csapadékos helyeken lesz a leghűvösebb, a Tiszántúl keleti felén pedig még 25 fok fölé melegedhet a levegő. 

Az ország nagy részére elsőfokú hőségriasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top